Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska oprema za fabriku pomfrita u Srebrenici


Grupa stručnjaka iz Kine počela je u srijedu postavljanje opreme u novoizgrađenoj hali fabrike za proizvodnju pomfrita u Srebrenici

Grupa stručnjaka iz Kine počela je u srijedu postavljanje opreme u novoizgrađenoj hali fabrike za proizvodnju pomfrita u Srebrenici, u kojoj bi na proljeće trebalo da počne redovna proizvodnja, izjavio je savjetnik za privredu načelnika srebreničke opštine Ćazim Salimović.

Fabrika pomfrita u SrebreniciSalimović je istakao da su kompletna oprema za preradu krompira i proizvodna linija stigli iz Kine početkom septembra, a da bi proizvodna linija trebalo da bude postavljena za mjesec dana.

"Kineski stručnjaci montiraće postrojenje i obučiti domaće kadrove da njime rukuju i da ga održavaju. Nakon toga trebalo bi da obave probu proizvodnje pomfrita kako bi se utvrdilo da linija funkcioniše. Budući radnici biće obučeni za proizvodnju", naveo je Salimović.

Govoreći o ovoj investiciji od 10 miliona KM, za šta je firma "Srebreničanka" dobila podršku od partnera iz Azerbejdžana, Salimović je izrazio očekivanje da će u početku proizvedeni pomfrit u cjelosti biti plasiran na inostrano tržište.

Izgradnja ove fabrike počela je prije 14 mjeseci u prigradskom naselju Vidikovac i realizuje se predviđenom dinamikom. Kapacitet fabrike je dnevna prerada 60 tona krompira. Dio sirovine za preradu biće otkupljen od proizvođača u BiH, a dio će biti uvezen.

Cilj investitora je da sarađuje sa domaćim proizvođačima krompira i od njih obezbjeđuje sirovinu

Izvor: inkubator.ba