Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska Nova godina u Madlenianumu

Kineska Nova godina u Madlenianumu


U zemunskoj Operi i teatru Madlenianum, koja već tradicionalno obeležava kinesku Novu godinu, 30. januara na Velikoj sceni gostovaće narodni kineski ansambl Pozorišta i opere iz provincije Anhui. Prazničnu novogodišnju atmosferu u Madlenianumu preneće ansambl iz provincije Anhui, delu Kine u kome živi narod

U zemunskoj Operi i teatru Madlenianum, koja već tradicionalno obeležava kinesku Novu godinu, 30. januara na Velikoj sceni gostovaće narodni kineski ansambl Pozorišta i opere iz provincije Anhui.

Prazničnu novogodišnju atmosferu u Madlenianumu preneće ansambl iz provincije Anhui, delu Kine u kome živi narod Han čije je pevanje milozvučno, zvonasto i melodično, a igra koju prati pre svega ritam bubnjeva poznata je kao "balet Istoka" istaknuto je u najavi Madlenianuma.

Ansambl Pozorišta opere
osnovan je 1950. godine i ima tradiciju od preko 60 godina. Pored nastupa u Kini izvodio je svoje atraktivne igre i pesme i u mnogim drugim zemljama sveta prenoseći tako kulturnu baštinu ove velike kineske provincije.

Na Velikoj sceni Madlenianuma više od dvadeset kineskih umetnika u jednočasovnom programu
prikazaće 13 igara i pesama uz korišćenje tradicionalnih koloritnih kostima i igru u kojoj se koriste vrlo komplikovane akrobatske veštine.

Nova godina po kineskom lunarnom kalendaru, 4 710.Kineska godina počela je danas i u vladavini je zmaja, znaka koji se u kineskoj mitologiji smatra najsrećnijim i najsnažnijim. Simbol je cara, muške energije i moći i trebalo bi da ju obeleže velika dela, ideje i projekti.

Izvor: b92.net