Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska Nova godina u Filharmoniji

Kineska Nova godina u Filharmoniji


Ko se druži sa Beogradskom filharmonijom - slavi pet Novih godina, već treću sezonu za redom. Poslednji koncert u ciklusu Nove godine zakazan je za 30. januar u 20 časova u Kolarcu, kada će se obeležiti Nova 4711. Kineska godina, pod upravom šefa-dirigenta Filharmonije Muhaja Tanga. Kinezi će krajem januara

Ko se druži sa Beogradskom filharmonijom - slavi pet Novih godina, već treću sezonu za redom. Poslednji koncert u ciklusu Nove godine zakazan je za 30. januar u 20 časova u Kolarcu, kada će se obeležiti Nova 4711. Kineska godina, pod upravom šefa-dirigenta Filharmonije Muhaja Tanga.

Kinezi će krajem januara dočekati Novu godinu koja će biti u znaku Konja. Ovaj praznik za njih predstavlja dolazak proleća, kada detaljno čiste kuće, kao simbol odbacivanja svega starog, a na ulicama organizuju velika ceremonijalna slavlja. Za razliku od prethodnih proslava, Beogradska filharmonija ovog puta na repertoaru nema kineska dela, već nešto sasvim posebno. Činjenica da je Gustav Maler u svojoj Pesmi zemlje koristio motive iz kineske muzičke tradicije, inspirisala je i šefa-dirigenta Muhaja Tanga da uradi aranžman ovog čuvenog dela, pridodajući izvođačkom sastavu dva kineska instrumenta – erhu i pipu.

Beogradska filharmonija je u okviru ciklusa Nove godine koncertno već obeležila jevrejsku, islamsku kao i Nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru.

Izvor: story.rs