Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska medicina: Savjeti za održavanje zdravlja u proljeće

Kineska medicina: Savjeti za održavanje zdravlja u proljeće


O razlikama tijela Hrvata i Kineza, Xue Hui, ravnateljica Instituta za tradicionalnu kinesku medicinu "Puti Huibin", ovako komentira: "Mislim da je tjelesna struktura Hrvata i Kineza uglavnom ista. Promatrala sam njihove ruke i puls, nisam zamjetila razlike. Po teoriji Kineske tradicionalne medicine, palmprint u ruc

O razlikama tijela Hrvata i Kineza, Xue Hui, ravnateljica Instituta za tradicionalnu kinesku medicinu "Puti Huibin", ovako komentira:

"Mislim da je tjelesna struktura Hrvata i Kineza uglavnom ista. Promatrala sam njihove ruke i puls, nisam zamjetila razlike. Po teoriji Kineske tradicionalne medicine, palmprint u ruci pokazuje zdravstveno stanje. Ja sam ikada pojedinim Hrvatima razmotrila njihove palmprinte, prema onim bih mogla znati je li oni imaju visoki krvni pritisak, i dijagnoza mi je točna, stoga sam zaključila da su naša tjela uglavnom ista.

O održavanju zdravlja u proljeće, Xue Hui je savjetovala:

"Smatram da je klima Zagreba slična s onom u Pekingu. Po teoriji Kineske tradicionalne medicine, treba se njegovati jetru u proljeću. Jetra je u meridijanu drvo (ima pet meridijana u KTM, a to su zlato, drvo, voda, vatra, zemlja), drvo voli glatkoću. Mi svaki dan puno radimo, zato smo umorni, u proljeće, treba izlaziti u prirodu da bismo se opustili."

"Osim toga, u proljeće je potrebna detoksikacija jer smo cijele zime previše jeli, i sačuvali energiju. U ovom slučaju, nudimo juhu za detoksikaciju, koja se pripravlja od astragalusa kao i druge kineske tradicionalne medicine, njih će se također nuditi u klinici u Hrvatskoj ".

Izvor: croatian.cri.cn