Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska kompanija zainteresovana za RTB Bor


Kineska državna rudarska kompanija "Li Ten" uputila je pismo o zainteresovanosti za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor

Kineska državna rudarska kompanija "Li Ten" uputila je pismo o zainteresovanosti za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor, objavile su "Večernje novosti" u izdanju za ponedeljak. Kako list navodi, ta kineska državna kompanija nudi ulaganja od 350 do 400 miliona dolara, pre svega u razvoj rudarstva u RTB Bor.

"Za uzvrat predstavnici Li Tena traže manjinski udeo u najvećem srpskom proizvođaču bakra i zlata i shodno tome odgovarajući broj mesta u Upravnom odboru i menadžmentu borske kompanije", piše list.

Li Ten je spreman da u narednih pet godina investira gotovo pola milijardi dolara u otvaranje rudnika bakra i zlata "Cerovo" u sastavu RTB Bor.

Kako se dodaje, Kinezi su spremni da ulože novac u kupovinu neophodne rudarske mehanizacije, kao i u izgradnju još jedne flotacije - postrojenja u kojem bi se prerađivala ruda iz "Cerova".

Izvor: rts.rs