Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska kompanija zainteresovana za izgradnju luke na Dunavu

Kineska kompanija zainteresovana za izgradnju luke na Dunavu


Kako je objavljeno na sajtu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, studija izvodljivosti za taj projekat mogla bi da bude završena do kraja septembra, a kineska kompanija već je otpočela geotehnička istraživanja kako bi se došlo do neophodnih ekonomskih pokazatelja, prenosi

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, studija izvodljivosti za taj projekat mogla bi da bude završena do kraja septembra, a kineska kompanija već je otpočela geotehnička istraživanja kako bi se došlo do neophodnih ekonomskih pokazatelja, prenosi Tanjug. "Čajna harbor indžiniring kompani" je najveća kompanija za izgradnju luka u Kini, a to bi bio prvi projekat kompanije u Srbiji.

Predstavnici CHEC-a razgovarali su u ponedeljak sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije o projektu, zaštiti životne sredine u njegovom sprovođenju i dokumentaciji za kasnije dobijanje građevinske dozvole.

Pre toga studija izvodljivosti morala bi da pokaže da je izgradnja luke isplativa.

Kineske kompanije pokazale su interesovanje za izgradnju luke na Dunavu na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu, decembra 2014. godine.

Tada je rečeno da bi za infrastrukturno opremanje luke pored mosta Zemun-Borča, koji bi izgradila kineska kompanija bilo potrebno 22 miliona evra.

 

Izvor: rts.rs