Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge


„Srbija ima dosta poverenja u kineske građevinske kompanije, i siguran sam da će oni uraditi dobar posao," izjavio je srpski ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić u subotu, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kineskom građevinskom kompanijom za saobraćajnu izgradnju „CCCC Internacional". Ovaj

„Srbija ima dosta poverenja u kineske građevinske kompanije, i siguran sam da će oni uraditi dobar posao," izjavio je srpski ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić u subotu, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kineskom građevinskom kompanijom za saobraćajnu izgradnju „CCCC Internacional".

Ovaj dokument predviđa učešće kineskog građevinskog giganta u rekonstrukciji srpske železnice, sa prioritetom na Panevropskom koridoru 10, od Subotice do Novog Sada na severu Srbije, a od Niša do Dimitrovgrada na jugoistoku zemlje, isto kao i revitalizaciju od 476 kilometara duge železničke pruge, koja povezuje Srbiju i Crnu Goru, od Beograda do jadranske luke Bar.

Prema navodima iz dokumenta, „za projekte u oblasti železničke infrastrukture u Srbiji, obe strane će nastojati da zajedničkim naporima obezbede neophodna finansijska sredstva, kroz izvozne kredite ili neke druge vrste finansiranja.

Ministar Mrkonjić je rekao da su kineske kompanije položile test u napretku Srbije prilikom izgradnje mosta na Dunavu u Beogradu, koji je obavila kineska Korporacija za mostove i puteve, što je prema navodima novinske agencije Tanjug, evropski ogranak kineskog CCCC Internacionala. Direktor CCCC-ja za Evropu i centralnu Aziju, Hu Bin, je istakao da je njihova kompanija veoma zainteresovana za osvajanje posla na železničkom delu Panevropskog transportnog koridora 10 kroz Srbiju kao i drugih linija.

„ Mi smo veoma zahvalni ministru Mrkonjiću na pruženoj šansi da rehabilitujemo i poboljšamo srpsku železničku prugu na Koridoru 10, kao i na ostalim linijama, koje će, kako mi mislimo, odigrati važnu ulogu u ekonomskom i socijalnom razvoju ovog regiona i srpskog naroda," rekao je Hu.

Izvor: serbian.cri.cn