Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska kompanija CMEC ulaže u mesnu industriju Šumadije


Gradsko veće Kragujevca je dalo saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da potpiše Memorandum o razumevanju između grada Kragujevca i kompanije "China Machinery Engineering Corporation" (CMEC) iz Kine.

Gradsko veće Kragujevca je dalo saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da potpiše Memorandum o razumevanju između grada Kragujevca i kompanije "China Machinery Engineering Corporation" (CMEC) iz Kine. Memorandum će biti potpisan ovih dana u Kini, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

- Radi se o najozbiljnijoj investiciji u oblasti poljoprivrede u regionu centralne Srbije u poslednjih 20-tak godina - rekao je obrazlažući tu odluku gradonačelnik Radomir Nikolić. - Kineski partner je zainteresovan da zajedno sa gradom uđe u ozbiljnu investiciju. Rezultat bi, kroz par godina, trebalo da bude otkup svega onoga što šumadijski seljak može da proizvede, a tiče se stočarstva. Kineski partner nema granicu u visini investicije, želi da napravi farmu i da uđe u kooperaciju sa poljoprivrednicima. Sve što poljoprivrednici proizvedu otkupljivaće preduzeće koje ćemo osnovati zajedno sa partnerima iz Kine.

- U planu je izgradnja klanice, hladanjače, ali i proizvodnja struje i organskog đubriva po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu. Radi se o potpuno zaokruženom procesu proizvodnje, kapaciteti su toliki da verovatno neće biti šumadijskog seljaka koji želi da proizvede stoku i da je plasira, a da neće moći da uđe u saradnju sa ovom kompanijom. Ovo je verovatno prekretnica u razvoju poljoprivrede u Šumadiji, ocenio je gradonačelnik Nikolić i dodao da će biti pokrivena oblast u krugu od 50 kilometara. 

- Ostaje nam da nakon potpisivanja Memoranduma pristupimo izradi studije izvodljivosti i nakon toga ćemo tačno da znamo koliki kapciteti ovog postrojenja traba da budu. U 2016. godini najverovatnije počinjemo realizaciju čitavog projekta, a razmišljamo, i o kreditiranju poljoprivrednika za dodatano infrastrukturno opremanje i nabavku grla - najavio je Nikolić.

 

Izvor: ekapija.com