Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska kompanija bi da razvije ekopoljoprivredu u Crnoj Gori

Kineska kompanija bi da razvije ekopoljoprivredu u Crnoj Gori


IETC Organic Vegetable Development je kompanija kroz koju je kineski biznismen direktno uložio sopstvena sredstva u Crnu Goru
Kupus

Kineska kompaniju IETC, sa sjedištem u Crnoj Gori, oslanjajući se na Balkan, i suočena sa evropskim tržištem, planira da razvije ekološku poljoprivredu, gaji organsko povrće, razvije međunarodnu trgovinsku i tehničku saradnju, te izgradi ekološke restorane i proširi tržište na Jugozapadni Balkan.
To je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumastva i vodoprivrede, nakon što je ministar Aleksandar Stijović posjetio poljoprivredno gazdinstvo kineskog investitora Zenkiang Lija u Bandićima kod Danilovgrada.

IETC Organic Vegetable Development je kompanija kroz koju je kineski biznismen direktno uložio sopstvena sredstva u Crnu Goru i sada se razvila u dvije kompanije, IETC organska proizvodnja povrća i IETC Razvoj, koje se bave ekopoljoprivredom, uzgojem organskog povrća, preradom hrane, međunarodnom trgovinom uz turističku ponudu na svom imanju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede kompanija IETC investirala je u organsku povrtnu bazu od 15 hektara u Livadama Bandići u Danilovgradu.

U skladu sa ekološkim okruženjem i klimatskim uslovima Crne Gore, uzgajaju više od pedeset organskih sorti povrća iz Azije koje uspješno plasiraju na tržište Crne Gore.
“Kineska kompanija ponaša se društveno odgovorno, pa je pored angažovanja domaće radne snage, ulaganja u rekonstrukciju puteva i uličnih svetiljki u ovoj oblasti organizovala i čišćenje rijeke u dužini od 24 km”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Stijović je, kako se navodi u saopštenju, podržao napore kompanije, naglašavajući da je potrebno koristiti prirodne potencijale i da treba razmišljati izvan ustaljenih okvira, te da je ova firma pokazatelj da se proizvodnja egzotičnih sorti i kultura pokazala kao vrlo profitabilan posao i ohrabrio dalje aktivnosti kompanije na polju razvoja.

Izvor: rtcg.me