Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska injekcija zdravstvu od 300 miliona dolara

Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompanije "Čajna sinefarm"
Kineska injekcija zdravstvu od 300 miliona dolara
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Novac bi prevashodno bio usmjeren na realizaciju projekata izgradnje i opremanja bolnica širom RS. Zahvaljujući njemu trebalo bi da bude izgrađena i opremljena nova bolnica Doboj.

Novac bi bio utrošen i za rekonstrukciju i opremanje dijela Univerzitetskog kliničkog centar RS, i to za porodilište i ginekologiju, pedijatriju i infektivne bolesti.

Opremanje bi uslijedilo i u bolnicama Zvornik, Trebinje, Mlječanica, Foča, Prijedor, Sokolac i Modriča.

- Vlada je prihvatila Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompanije "Čajna sinefarm" - saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Istaknuto je i da će predsjednik RS Milorad Dodik u okviru zvanične posjete Kini, potpisati sporazum o saradnji sa ovom kineskom kompanijom, u iznalaženju povoljnih finansijskih aranžmana u Kini za pripremu i realizaciju projekata u zdravstvenom sistemu RS.

Vlada je zadužila i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija Srpske da sprovedu potrebne procedure za realizaciju aranžmana sa Kinom.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Mirko Stanetić rekao je da je veoma značajno da svi ovi projekti budu realizovani, jer će to značiti i dalji razvoj UKC-a, koji planiraju već godinama i to po svaku cijenu.

- Bićemo presrećni da realizujemo sve te projekte - istakao je Stanetić.

Prema njegovim riječima, porodilište i ginekologija, dječija i infektivna klinika, te kotlovnica koji nisu obuhvaćeni rekonstrukcijom Centralnog medicinskog bloka ove ustanove, zavređuju pažnju.

- S obzirom na to da naša ustanova iz godine u godinu raste, od izuzetnog značaja je njena cjelokupna obnova - naglasio je Stanetić.

Izvor: poslovnojutro.com