Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska garderoba na olimpijadi

Rekordni broj olimpijskih timova u Londonu nosi odjeću s kineskim inovacijama s oznakama "proizvedeno u Kini" ili "kreirano u Kini". Izvještavaju Erik Nilsson, Wu Ying, Cecily Liu, Wang Zhenghua i Tiffany Tan. Dok se previše pozornosti posvetilo činjenici da su američki olimpijci obučeni u sportsku odjeću kin
Kineska garderoba na olimpijadi
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Rekordni broj olimpijskih timova u Londonu nosi odjeću s kineskim inovacijama s oznakama "proizvedeno u Kini" ili "kreirano u Kini". Izvještavaju Erik Nilsson, Wu Ying, Cecily Liu, Wang Zhenghua i Tiffany Tan.

Dok se previše pozornosti posvetilo činjenici da su američki olimpijci obučeni u sportsku odjeću kineske proizvodnje, manje je poznato da je rekordan broj drugih olimpijaca ne samo odjeven u kinesko već da su njihovi krojevi i osmišljeni u Kini.

Vodeći kineski dizajner Peak, sponzor je olimpijaca sedam država u 20 sportskih natjecanja u Londonu, odmah nakon Nikea i Adidasa. Dizajn kao dugotrajni proces zahtijeva narudžbu puno mjeseci unaprijed, stoga su iz Peaka nažalost morali odbiti potraživanja desetak zemalja za Igre.

Nakon Peaka slijedi kineski proizvođač Li-Ning, koji nosi ime svog osnivača , kineskog olimpijskog prvaka, koji sponzorira sportaše osam zemalja te više od 600 pojedinačnih sportaša iz 17 zemalja s pet kontinenata.

Od ostalih kineskih proizvođača ističemo Adivon, Qiaodan, Erke, 361 i Xtep.

Veliki broj domaćih tvrtki proizvodi sportske dresove i dodatnu sportsku opremu kako za domaće tržište tako za izvoz.

"Ovaj fenomen posljedica je brzog rasta domaćih kompanija i prometa na inozemnom tržištu," rekao je Jian Jie, viši menadžer u Li-Ningu.

"Ovo je ujedno pokazatelj rastućeg utjecaja branda u području sportske opreme gdje se dosadašnji "proizvedeno u Kini" polako transformira u " kreirano u Kini".

U internacionalizaciji branda također je dobrodošla suradnja kineskih firmi sa inozemnim partnerima.

"Suradnja tijekom Ljetnih igara također doprinosi promociji kineskih brandova, što će im donijeti daljnje vrednovanje i uspjeh kod kuće i u inozemstvu. Suradnja sa stranim firmama može uvelike pomoći njihovom poboljšanju."

Li-Ningov International Legion sponzor je košarkaške momčadi Argentine i Španjolske te badmintonskih timova Singapura, Novog Zelanda i Australije. Atletičari Zimbabwea i Eritreje također nose Li-Ning, kao i Šveđani tijekom svečane ceremonije otvorenja ovogodišnjih Igara.

Li-Ning bijaše ujedno i prvi kineski brand koji je sponzorirao strani olimpijski tim , sportaše Francuske 2000.

Liu Xiang, zamjenik direktora marketinga u Peaku navodi: " Domaći brandovi se lijepo probijaju na stranom tržištu zahvaljujući sve jačoj Kini i njezinim sportskim ostvarenjima."

"Brendovi s bogatim sponzorskim izvorima i marketingom kao što je Peak sve više će plijeniti inozemnu pažnju."

Stavros Michaelides, iz javnih odnosa i marketinga olimpijskog sastava Cipra navodi vrlo jednostavni razlog za izbor kineskog Peaka: " Iz Peaka smo dobili najbolju ponudu."

Tajnik ciparske delegacije Damianos Hadjidamianou objašnjava da je ciparska ekipa brojčano mala sa samo 13 sportaša, te ukupno 100 ljudi s trenerima i dužnosnicima.

"Zbog toga je teško velikim kompanijama da dizajniraju za nas,"navodi.

Michaelides objašnjava kako Cipar nije imao specifične zahtjeve za svaki tim, nego više jednu opću ideju za sve sportove.

Hadjidamianou navodi: " Peak ima ne samo odličan izgled, već i kvalitetu. Vrijeme isporuke bilo je također vrlo hitro, uvijek isporuče prije dogovorenog datuma, što je nama jako važno."

Ističe da Cipar nije niti pregovarao s drugim sponzorima jer su već otprije na prošloj Olimpijadi bili prezadovoljni s njima i tijekom drugih međunarodnih sportskih događanja.

Glasnogovornik slovenskog olimpijskog tima Brane Dmitrović navodi da su prošle godine započeli suradnju s Peakom i da ju namjeravaju produljiti.

"Nakon opširnih pregovora shvatili smo da dijelimo zajedničke poglede na razvoj sporta, da dijelimo iste vrijednosti i da želimo osigurati sportašima najbolje uvjete za najbolju izvedbu,"rekao je Dmitrović.

"Kolekcija je nastala kombinacijom tradicionalnih slovenskih sportskih obilježja i kineske visoke proizvodne tehnologije. Zelena, plava i bijela predstavljaju nacionalne ljepote Slovenije, gdje zelena stoji za prekrasne krajolike, plavo za more i bijelo za snježne planine.

"Ova kombinacija je vrlo jedinstvena i zamjetljiva, te također uključuje simbol Triglava- najviše slovenske planine."

Izvor: croatian.cri.cn