Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska državna delegacija u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Narodne Republike Kine na čelu sa kineskim vicepremijerom Džangom Gaolijem
Kineska državna delegacija u poseti Novom Sadu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Narodne Republike Kine na čelu sa kineskim vicepremijerom Džangom Gaolijem u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zvaničnici NR Kine koji su posetili Novi Sad, između ostalih, bili su i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang i zamenik guvernera Kineske centralne banke Ji Gang.

 

Dzang Gaoli u poseti Novom Sadu

 

Delegacija je doputovala u trodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa najvišim zvaničnicima naše zemlje razgovarati o razvoju ukupnih odnosa i obnovi infrastrukturnih objekata u Srbiji.

U okviru posete Novom Sadu, zvaničnici NR Kine, su obišli su kulturno-istorijske znamenitosti Novog Sada i sa gradonačelnikom posetili muzeje i galerije u organizovanoj poseti Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kineska delegacija je tokom boravka u Novom Sadu, u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom, naglasila intenziviranje saradnje u više oblasti, poput privrede i razvoja infrastrukture. Takođe, sagovornici su se osvrnuli i na prijateljske veze koje Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čangčungom već dugi niz godina i razmatrali mogućnosti saradnje gradova Kine i onoga što, kroz investicione potencijale, nudi Novi Sad.

 

Izvor: novinenovosadske.rs