Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska delegacija u posjetu Lučkoj upravi Rijeka


Predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke i Županijske gospodarske komore sastali su se s izaslanstvom kineskoga grada Guangzhoua, distrikta Yuexiu

Predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke i Županijske gospodarske komore sastali su se s izaslanstvom kineskoga grada Guangzhoua, distrikta Yuexiu predvođenim izvršnom direktoricom distrikta Su Pei.

Kineska delegacija lučkoj upravi RijekaIzaslanstvo je došlo na preporuku kineskoga grada prijatelja Qingdaoa kako bi upoznalo Rijeku. Naime, prošle godine gradovi Qingdao i Guangzhou potpisali su Sporazum o strateškoj suradnji kako bi zajedničkim naporima dali poticaj razvoju u područjima suradnje s lukama, brodarima, pametnim i novim industrijama, gospodarstvom, financijama i turizmom.

Guangzhou ima 13,5 milijuna stanovnika i glavni je grad kineske provincije Guangdong. Smješten je u blizini Hong Konga u jednom od najnaseljenijih i najrazvijenijih područja Kine. U gospodarskom smislu Gunagzhou je treći grad po značaju u Kini. Yuexiu District dio je grada koji broji nešto više od milijun stanovnika, a 2009. godine proglašen je vodećim kineskim kulturnim centrom. 

 

Izvor: radio.hrt.hr