Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska delegacija u posjeti Baru


Kineska delegacija u trodnevnoj posjeti opštini Bar je političko-privredna delegacija distrikta Hongkou iz Šangaj

U trodnevnoj posjeti opštini Bar je političko-privredna delegacija distrikta Hongkou iz Šangaja, koja je sa predstavnicima lokalne uprave i barske privrede razgovarala o produbljivanju saradnje, prije svega u lučkom biznisu i turizmu.

Saradnja sa jednim od najvećih lučkih distrikta u Šangaju uspostavljena je prošle godine potpisivanjem ugovora o prijateljstvu.
 
Kineska delegacija u poseti Baru“Danas smo ovdje kako bi učvrstili saradnju i prijateljstvo koje smo krunisali sporazumom lani i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Postoji stara kineska poslovica, ako su dvije zemlje geografski daleko, to ne znači da ne mogu sarađivati i biti prijatelji. Iako su distrikt Hongkou i Bar različiti kao gradovi, imaju dosta dodirnih tačaka i nadam se ćemo saradnju u oblasti turizma, kulture, ali i ostalih oblasti poboljšati”, kazao je novinarima Yan Jianping, direktor Narodnog kongresa distrikta Hongkou. Kineski privrednici i predstavnici Narodnog kongresa posjetiće i Luku Bar i Turističku organizaciju Bara. “Danas smo razgovarali o daljim oblicima, proširenju saradnje i konkretizaciji te saradnje. Godina je dana od kada smo u Hongkou, distriktu jednog od najvećih gradova na svijetu, potpisali ugovor o prijateljstvu.  Ovo je uzvratna posjeta i izražavam veliko zadovoljstvo što sam u prilici da gostoprimstvo koje smo mi osjetili tokom boravka u distriktu u Šangaju uzvratim našim prijateljima. Kako je Hongkou takođe lučki grad, postoje velike mogućnosti za saradnju u toj oblasti, a kako su kineski turisti veoma mobilni i zainteresovani, nadam se da ćemo i u turizmu i u sferi saobraćaja dalje sarađivati”, kazao je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
Predstavnici kineske delegacije razgovarali su danas u opštini Bar i sa nekoliko uspješnih barskih privrednika.

Izvor: barinfo.me