Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska delegacija provincije Hunan u Komori Zagreb


Predsjednik Komore Zagreb, dr.sc. Zlatan Fröhlich pozdravio je visoku delegaciju Pokrajinskog ureda za trgovinu Hunana na čelu sa direktorom g. Lou Liangjinom

Komoru Zagreb 14.lipnja.2016 posjetila je kineska delegacija provincije Hunan te je u sklopu posjete održan poslovni sastanak. Predsjednik Komore Zagreb, dr.sc. Zlatan Fröhlich pozdravio je visoku delegaciju Pokrajinskog ureda za trgovinu Hunana na čelu sa direktorom g. Lou Liangjinom. Istaknuo je da Komora Zagreb aktivno sudjeluje u uspostavljanju partnerskih odnosa sa kineskim komorama i njihovim članicama te kako je naša želja povećanje plasmana hrvatskih roba na kinesko tržište, pri čemu se žele istaknuti i naše prednosti za poslovanje kineskih tvrtki u ovom dijelu Europe.

Delegacija provincije Hunan u poseti ZagrebuNa sastanku delegacija provincije Hunan iskazala je interes za metalnu industriju i turizam.

Hunan je po veličini deseta provincija u Kini čije ime znači „južno od jezera Dungting” a nalazi se na jugoistoku središnje Kine s populacijom od 70 mil. stanovnika te joj je glavni grad Changsha. Njihov bruto domaći proizvod iznosi 300 mlrd $ dok je uvoz i izvoz 30 mlrd. $.

Gospodarstvo čine tradicionalne poljoprivredne kulture, riža i pamuk. Hunan je također važno središte uzgoja čaja te osim poljoprivrednih proizvoda,  posljednjih nekoliko godina, Hunan je postao važno središte za proizvodnju čelika, strojeva i električnih proizvoda.

 

 

Izvor: hgk.hr