Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska delegacija posjetila VTK/STK BiH

Kineska delegacija posjetila VTK/STK BiH


Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine posjetila je delegacija kineskog Ministarstva trgovine s ciljem promocije drugog po redu sajma China-CEEC Investment and Trade Expo koji će se održati u gradu Ningbo

Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine posjetila je delegacija kineskog Ministarstva trgovine s ciljem promocije drugog po redu sajma China-CEEC Investment and Trade Expo koji će se održati u gradu Ningbo, Narodna Republika Kina, u periodu od 8 -12. juna 2016. godine.

U Komori su istovremeno održana dva sastanka. Na jednom od sastanaka predstavnici Organizacionog komiteta sajma u Ningbou g. Yu Danhua, g. Yu Haidong i gđa. He Jian prezentovali su uslove, odnosno pogodnosti predstojećeg EXPO 2016. Sastanku je prisustvovao i g. Peiran Chen, kineski biznismen zainteresovan za uvoz bh. proizvoda koji je ovom prilikom istakao da su bh. proizvodi izuzetnog kvaliteta i da će sigurno naći svoje mjesto na zahtjevnom kineskom tržištu.

Drugi sastanak bio je na temu turizma obzirom da je kineska strana veoma zainteresovana za organizovanje turističkih posjeta BiH. Sastanku su pored predstavnika Komore i kineske delegacije prisustvovali i predstavnici bh. turističkih agencija.

Delegacija je juče boravila u Mostaru gdje su posjetili nekoliko vinarija i direktno razgovarali o mogućnostima saradnje. Mišljenja su da je posjeta bila veoma uspješna i da će rezultirati konkretnim poslovnim projektima.

Na kraju sastanka zaključeno je da će Komora navedeni sajam uvrstiti u kalendar aktivnosti za narednu godinu i da će već u februaru naredne godine započeti sa organizacijom posjete, a o čemu će privrednici biti detaljno informisani na wwb-u V/STKBiH.(Portal V/SKBiH)

Izvor: bih.banke-bizbis.com