Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska delegacija najbogatije regije u prijateljskom posjetu Splitu

Kineska delegacija najbogatije regije u prijateljskom posjetu Splitu


U Splitu se nalazi šesteročlana delegacija iz jednog od najbogatijih gradova na svijetu – Hangzhoua

U Splitu se nalazi šesteročlana delegacija iz jednog od najbogatijih gradova na svijetu – Hangzhoua, prijateljskog kineskog grada. Delegaciju je u Gradskoj vijećnici dočekao splitski gradonačelnik Ivo Baldasar sa zamjenicima i suradnicima a u prizemlju Banovine je postavljena izložba koja prikazuje vrednote i ljepote Hangzhoua.

Split i KinaStigli su iz istočne Kine, oko 180 km južno od Šangaja. Hangzhou jedan je od gradova na delti rijeke Yangtze. Najduža je to rijeka u Aziji i treća najduža na svijetu a na nju otpada 80 posto kineskog riječnog trgovinskog prometa. Tamo je i sjedište glasovite Alibabe, kineskog giganta koji se bavi internet trgovinom.

U Kini sve što je naručeno preko najpoznatijeg Alibabina portala TaoBao, mora doći u roku 24 sata do kupca. U cijelom svijetu za 72 sata. Uključujući i Hrvatsku. Povelja o prijateljstvu 2 grada potpisana je prošle godine, kada je tamo bila u posjetu splitska delegacija.Ovo je druga visoka delegacija iz Handžua, u prvom je posjetu bio i sam gradonačelnik.

Split svoju mogućnost u ostvarivanju suradnje vidi u mogućnosti da zajedno sa splitskim firmama koje se bave IT tehnologijom pokušaju ostvariti poslovnu suradnju s Alibabom. I kineska veleposlanica iz Zagreba je vrlo sklona Splitu, kažu nam u Banovini a kineska strana je ovom priogodom izrazila zanimanje za splitske lučke kapacitete.

Dojmovi o Splitu, domaćinima i razgovorima su u superlativima. Bez obzira na kulturnu i demografsku različitost Splita i Hangzhou, zaključak je da oba grada trebaju intenzivirati odnose, na obostrano zadovoljstvo.

Izvor: mreza.tv