Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska antiratna karikatura najbolja u Kragujevcu

Glavna nagrada, "Vesnik mira" Međunarodnog salona antiratne karikature "Kragujevac 2015" pripala je Ksio Jang Hou, iz Kine
Kineska antiratna karikatura najbolja u Kragujevcu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Glavna nagrada, "Vesnik mira" Međunarodnog salona antiratne karikature "Kragujevac 2015" pripala je Ksio Jang Hou, iz Kine. Poruka je nevino dete koje grli svoga oca i diže zastavu mira. Za 18. Salon antiratne karikature prispela su 793 rada 292 autora iz 55 država sa svih kontinenata. evino dete koje grli svoga oca i diže zastavu miraZlatnu plaketu dobio je Andrej Popov iz Rusije, Srebrnu plaketu osvojio je Jovo Škomac, dok je Bronzana plaketa pripala Konstantinu Kazančevu iz Ukrajine. Žiri je radio u sastavu Metin Feher, karikaturista iz Turske i predsednik Udruženja karikatursita Turske, Jugoslav Vlahović, karikaturista, dizajner i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, profesor Špiro Radulović, karikaturista, Tošo Borković, karikaturista i Miodrag Stojilović, novinar i publicista, direktor Salona.

"Ono što ohrabruje u tome jeste složnost karikaturista iz čitavog sveta da ratove i ratnike izvrgnu osudi, podsmehu i ruglu i da nagoveste jedan mogući bolji svet. Radovi odabrani za izlaganje i objavljivanje u katalogu Salona, posebno nagrađeni radovi, pokazuju inspirativnu raznovrsnost izraza u osudi rata i upozorenja na njegovu pogubnost po ljude i čitavu planetu", navodi se između ostalog u saopštenju članova žirija.   

Izvor: blic.rs