Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska ambasada uručila prihvatna pisma crnogorskim stipendistima


“S obzirom na globalnu epidemijsku situaciju, neki kineski univerziteti će ove akademske godine izvoditi online nastavu za međunarodne studente kako bi osigurali da njihove studije neće biti zaustavljene zbog epidemije. Kada se situacija poboljša, oni će putovati u Kinu.
Kineska zastava

Kineska ambasada u Crnoj Gori danas je uručila prihvatna pisma crnogorskim studentima koji su dobili stipendiju kineske Vlade za akademsku godinu 2020/2021, koji će studirati na vrhunskim kineskim univerzitetima poput Shanghai Jiao Tong University, Shanghai University of Finance and Economics, Dongbei University of Finance and Economics i drugi, saopšteno je iz Ambasade Kine u Crnoj Gori.

“S obzirom na globalnu epidemijsku situaciju, neki kineski univerziteti će ove akademske godine izvoditi online nastavu za međunarodne studente kako bi osigurali da njihove studije neće biti zaustavljene zbog epidemije. Kada se situacija poboljša, oni će putovati u Kinu. Kineska ambasada upućuje čestitke studentima na dostignućima i želi im sve najbolje u toku njihovog studiranja i života u Kini”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, od 2015. godine, skoro sto crnogorskih studenata finansirano je stipendijama kineske Vlade za studiranje na vrhunskim kineskim univerzitetima u Pekingu, Šangaju, Hangdžouu i drugim gradovima, pokrivajući smjerove koji uključuju ekonomiju, nauku i tehnologiju, pravo, biologiju, medicinu, humanističke nauke itd.

“Nakon završetka studija, mnogi studenti su ostali u Kinu i započeli svoju karijeru i napredovali u svojim oblastima, dajući važan i jedinstven doprinos promociji razvoja odnosa dvije države.

Kineska strana ohrabruje i podržava dalje povećanje razmjene osoblja između Kine i Crne Gore i podržava veći broj crnogorskih studenata da studiraju u Kini na razne načine kako bi produbili međusobno razumijevanje i ojačali tradicionalno prijateljstvo”, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: cdm.me