Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina zainteresovana za projekte u Beogradu


Knesko udruženje bi da organizuje Festival svetlosti na Kalemegdanu

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang izrazio je danas interesovanje da kinesko udruženje organizuje Festival svetlosti na Kalemegdanu, koji bi mogao da bude održan u aprilu 2017. u okviru manifestacije Dani Beograda.

Li Manchang u razgovoru sa Sinišom MalimKako je saopšteno iz Službe za informisanje Beoinfo, Mančang je na sastanku sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim rekao da je to kinesko udruženje, koje čini više od 700 kompanija koje se bave osvetljenjem zainteresovano i za izgradnju fabrike u Industrijskom parku, koji će biti izgrađen sa paliluske strane mosta Zemun-Borča. Ambasador Kine je pokazao interesovanje i za projekat za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i za projekat toplodalekovoda izmedju Termoelektrane "Nikola Tesla" i "Beogradskih elektrana".

Mali i Li su razgovarali i o putu Novi Beograd-Surčin, koji bi trebalo da se rekonstruiše 2018. godine, a gradonačelnik je naveo da je taj putni pravac jedan od prioriteta. U narednom periodu treba da bude potpisan ugovor o kreditu, nakon čega će grad da učestvuje u realizaciji, iako nije ugovorna strana.

Gradonačelnik Siniša Mali je kazao da je Beograd po prvi put u istoriji dobio kreditni rejting B1, koji je jednak rejtingu Srbije.Na sastanku je bilo reči i o održavanju manifestacije "Dani Pekinga u Beogradu" sledeće godine, kao i o "Danima Beograda" u Pekingu 2018.

Izvor: rs.n1info.com