Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina uskoro isporučuje Barskoj plovidbi dva nova broda


PODGORICA - Kina bi krajem avgusta i septembra trebalo da Barskoj plovidbi isporuči dva broda, čime se nastavlja obnova crnogorske pomorske flote, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović danas je sa predstavnicima Barske plovidbe razgovarao o realizacij

PODGORICA - Kina bi krajem avgusta i septembra trebalo da Barskoj plovidbi isporuči dva broda, čime se nastavlja obnova crnogorske pomorske flote, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović danas je sa predstavnicima Barske plovidbe razgovarao o realizaciji kreditnog aranžmana sa Kinom, odnosno izgradnji dva nova broda tipa Bulk carrier za potrebe te kompanije.


Kako se navodi u saopštenju, tehnički direktor koji prati izgradnju novih brodova u kineskom brodogradilištu, Dušan Đurišić, rekao je da se aktivnosti realizuju u skladu sa dinamikom koja je i predviđena ugovorom.

„Prvi brod 'Bar' porinut je u more polovinom maja i sada slijede testovi na moru, što je standardna procedura prije primopredaje broda, koja je predviđena za kraj avgusta ovegodine“, kazao je Đurišić.

On je dodao da je kontinuirana kontrola izvođenja radova i saradnja sa menadžmentom brodogradilišta presudna za poštovanje rokova i sami kvalitet izvođenja radova.

„Što se tiče drugog broda, porinuće je predviđeno za kraj juna, a nakon probne vožnje odnosno testova na moru i taj brod će biti spreman za primopredaju krajem septembra ove godine“, navodi se u saopštenju.

Brajović je saopštio da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Poly grupom i kineskim brodogradilištima, kao i pozitivnim vijestima koje stižu iz Kine.

Izvor: seebiz.eu