Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina ulaže u srpski sport

Kina ulaže u srpski sport


Na sastanku delegacija Srbije i Kine na Ministarskoj konferenciji za sport u Berlinu dogovorena je bliska saradnja dve zemlje u oblasti sporta. “Susret predstavnika Srbije i Kine na ministarskoj konferenciji u Berlinu otvorio je vrata budućim kineskim investicijama u srpski sport”, saopštilo je Ministarstvo om

Na sastanku delegacija Srbije i Kine na Ministarskoj konferenciji za sport u Berlinu dogovorena je bliska saradnja dve zemlje u oblasti sporta.

“Susret predstavnika Srbije i Kine na ministarskoj konferenciji u Berlinu otvorio je vrata budućim kineskim investicijama u srpski sport”, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Kineski ministar za sportsku administraciju Peng Liu, ujedno predsedavajući nacionalnog Olimpijskog komiteta, naveo je da će Kina i Srbija, u duhu iskrenih prijateljskih odnosa, od sada koračati zajedno u sferi sporta”, dodalo je Ministarstvo omladine i sporta.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem i pomoćnikom ministra Draganom Atanasovim, učestvuje na tradicionalnoj, Petoj ministarskoj konferenciji u Berlinu, posvećenoj sportu i fizičkoj edukaciji.

Na tom eminentnom skupu, koji je svečano otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel, učestvuju predstavnici više od 100 zemalja sveta, odnosno brojne nevladine sporske organizacije.

U razgovorima šefa srpske delegacije, ministarske Marić, i kineskog ministra za sportsku administraciju Penga Liua postavljeni su temelji nove ere bliskih odnosa koja podrazumeva razmenu sportskih znanja, zajedničku platformu povodom značajnih pitanja sportske diplomatije, ali i potencijalna ulaganja u srpsku sportsku infrastrukturu.

U daljim bilateralnim susretima na ministarskom nivou otvorene su mogućnosti bliže saradnje sa Švajcarskom i Azerbejdžanom. Delegacija Srbije razgovarala je i sa predstavnicima sportskog odeljenja Interpola.

Delegacija Srbije na ovoj izuzetno važnoj međunarodnoj konferenciji imaće zvanične susrete i sa delegacijama Nemačke i Brazila.

Izvor: B92.net