Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina u BiH ulaže 350 miliona evra

Kina u BiH ulaže 350 miliona evra


Ambasador NR Kine u Bosni i Hercegovini, Dong Čunfeng, najavio je u petak u Banja Luci da će ukupna kineska ulaganja u BiH iznositi 350 miliona evra, te da je ulaganje u izgradnju termoelektrane Stanari kod Doboja, u Republici Srpskoj, prva kineska investicija BiH u tom programu ulaganja, prenosi Radio Sarajevo. "

Ambasador NR Kine u Bosni i Hercegovini, Dong Čunfeng, najavio je u petak u Banja Luci da će ukupna kineska ulaganja u BiH iznositi 350 miliona evra, te da je ulaganje u izgradnju termoelektrane Stanari kod Doboja, u Republici Srpskoj, prva kineska investicija BiH u tom programu ulaganja, prenosi Radio Sarajevo.

"To je prvi rezultat saradnje Kine i BiH u izgradnji infrastrukture poslednjih godina, a ukupna kineska ulaganja iznosiće oko 350 miliona evra", naglasio je Chunfeng.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Banje Luke, Slobodanom Gavranovićem, kineski ambassador je rekao i da postoji mogućnost da zvaničnici Banje Luke, zajedno sa predstavnicima još dva grada, učestvuju na poslovnom forumu u Kini, koji će biti održan početkom jula ove godine.

Kineski ambasador razgovarao je i sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, koji je rekao da Srpska želi da razvija što je moguće bolje političke, ekonomske i kulturne odnose sa Kinom.

Kineski ambasador naglasio je da Kina želi da unapredi saradnju sa Bosnom i Hercegovinom, naročito u oblasti trgovine i investicija, istakavši pozitivnu ulogu kineskih partnera u izgradnji TE "Stanari".

Kineski ambasador upoznao je predsednika Dodika i sa organizovanjem Poslovnog foruma, na kojem će učestvovati predstavnici lokalne vlasti iz zemalja srednje i istočne Evrope i 16 kineskih provincija, a na koji je pozvan i gradonačelnik Banje Luke.

Izvor: serbian.cri.cn