Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina traži veći tržišni udio za svoju verziju GPS-a

Kina traži veći tržišni udio za svoju verziju GPS-a


Kina namjerava zauzeti 70 do 80 posto tržišta kojim sada dominira GPS sa svojim domaćim navigacijskim sustavom do 2020. Kao prvi korak, Kina radi na osvajanju 15-20 posto udjela na tržištu do 2015, sa službenim predstavljanjem Beidou Navigation Satellite System koje se dogodilo u četvrtak. Ran Chengqi, direk

Kina namjerava zauzeti 70 do 80 posto tržišta kojim sada dominira GPS sa svojim domaćim navigacijskim sustavom do 2020.

Kao prvi korak, Kina radi na osvajanju 15-20 posto udjela na tržištu do 2015, sa službenim predstavljanjem Beidou Navigation Satellite System koje se dogodilo u četvrtak.

Ran Chengqi, direktor Kineskog ureda za satelitsku navigaciju kaže da će Beidou satelitski sustav pružiti uslugu navigacije za korisnike u Kini i okolnim područjima s pozicioniranjem točnost od manje od 10 metara.

"Osim što će i dalje pružati aktivno pozicioniranje, navigaciju, vrijeme i usluge kratkih poruka za civilne korisnike, Beidou sustav će službeno početi pružati kontinuirane pasivne lokacijske usluge za veći dio azijsko-pacifičke regije."

Ran kaže da je generalna funkcionalnost i performans sustav Beidou "usporediv" s GPS sustavom.

Ran dodaje da Beidou sustav nudi više pogodnosti za navigacijski sustav korisnika s opremom koja je kompatibilna s više navigacijskih sustava, kao i da se oni više neće morati oslanjati na samo jednu uslugu.

"U usporedbi s drugim sustavima, Beidou sustav nudi neke jedinstvene usluge. Obični GPS korisnici mogu znati jedino svoje mjesto. Beidou korisnik također može drugima reći svoj položaj ili saznati tuđe mjesto. To je ključ značajka Beidou sustava. "

Trenutno, kineski Beidou sustav je priznat kao jedan od četiri glavna satelitska navigacijska sustava od strane Ujedinjenih naroda. Ostali su GPS iz SAD-a, GLONASS iz Rusije i Galileo iz Europske Unije.

Ran kaže da će Kina i dalje jačati međunarodnu suradnju s drugim sustavima.

"Mi ćemo raditi sa SAD-om, Rusijom i EU, kao i drugim organizacijama za promicanje kompatibilnosti i interoperabilnosti sustava. Mi ćemo također sudjelovati u uspostavljanju globalnog satelitskog navigacijskog sustava, sustava praćenja i ocjenjivanja, i dijeliti resurse i zaštitu interesa korisnika. "

Beidou je kineski naziv za sazviježđe Velikog Medvjeda. Kina je lansirala prvi satelit za Beidou sustava u 2000., a preliminarna verzija sustava je korištena u kontroli prometa, meteorologije i spasilački rad na temelju probne verzije iz 2003.

Ran kaže da je Kina već pokrenula 16 satelita za Beidou sustava i ima za cilj pokrenuti još 40 satelita u narednim godinama. Beidou sustav se očekuje da pokrije globus do 2020.

Izvor: croatian.cri.cn