Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina se nada da će pitanje Kosova i Metohije biti rešeno dijalogom

Kina se nada da će pitanje Kosova i Metohije biti rešeno dijalogom


Stalni predstavnik Kine u UN Liu Đieji je u utorak na otvorenoj sednici SB UN o Kosovu i Metohiji izrazio nadu da će Beograd i Priština nastaviti dijalog i uložiti napore u zaštitu mira i stabilnosti na Balkanu i u Evropi. Stalni predstavnik Kine , koja ovog meseca predsedava Savetom bezbednosti, je na jučera

Stalni predstavnik Kine u UN Liu Đieji je u utorak na otvorenoj sednici SB UN o Kosovu i Metohiji izrazio nadu da će Beograd i Priština nastaviti dijalog i uložiti napore u zaštitu mira i stabilnosti na Balkanu i u Evropi.

Stalni predstavnik Kine , koja ovog meseca predsedava Savetom bezbednosti, je na jučerašnjoj sednici izneo kineske stavove o rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Kina smatra da je najbolji način za rešavanje ovog pitanja postizanje prihvatljivog sporazuma putem dijaloga i pregovora, u okviru rezolucija SB, rekao je Liu.

On je visoko ocenio napore koje Srbija ulaže u pronalaženje političkog rešenja kosmetskog pitanja, pozdravio održavanje konstruktivnog dijaloga između Beograda i Prištine i postizanje sporazuma o telekomunikacijama, energetici i drugim oblastima.

Izvor: serbain.cri.cn