Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina sa zemljama regije dogovorila bolje korištenje trgovinskih potencijala


PEKING - U Ningbou je 8. lipnja zatvorena ministarska konferencija Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe o promicanju trgovinske i gospodarske suradnje. Nakon sastanka, Gao Hucheng, ministar gospodarstva NRK-a, je s ostalim ministrima odgovornim za europsku trgovinu prisustvovao konferenciji za novinare kako bi pre

PEKING - U Ningbou je 8. lipnja zatvorena ministarska konferencija Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe o promicanju trgovinske i gospodarske suradnje.

Nakon sastanka, Gao Hucheng, ministar gospodarstva NRK-a, je s ostalim ministrima odgovornim za europsku trgovinu prisustvovao konferenciji za novinare kako bi predstavio rad zasjedanja i odgovarao na pitanja novinara, prenosiKineski radio internacional.


Gao Hucheng je predstavio glavna postignuća tog susreta:

Prvo, zemlje Srednje i Istočne Europe su dogovorile daljnje pojačavanje razmjene i suradnje između odgovarajućih odjela odgovornih za trgovinu u ovim zemljama. Na temelju načela uzajamnog poštivanja, jednakosti, obostrane koristiti te komplementarnih prednosti, trebali bismo iskoristiti priliku obnove "gospodarskog pojasa Puta svile" i "Pomorski Put svile u 21. stoljeću" kako bismo povećali razinu gospodarske i trgovinske suradnje te promicali međusobni razvoj i prosperitet.".

Drugo, zemlje Srednje i Istočne Europe i Kina su dogovorile produbiti iskorištavanje trgovinskih potencijala i proširiti obujam trgovine.

Treće, zemlje Srednje i Istočne Europe i Kina su dogovorile promicati investicijsku suradnju kako bi ostvarili brzi rast međusobnih ulaganja.

Četvrto, zemlje Srednje i Istočne Europe i Kina su dogovorile prepuštanje igre mehanizmima, kao što su npr. Stručni savjetodavni odbor izgradnje transportne mreže Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe te poticati vlade i tvrtke zemalja Srednje i Istočne Europe sredstvima kao što bilateralna i multilatelarna suradnja, kako bi se pojačala razmjena i suradnja u područjima izgradnje željeznica, elektrana, luka, autocesta.

Peto, zemlje Srednje i Istočne Europe i Kina su dogovorile promicanje slobodne trgovine i protivljenje svakom obliku trgovinskog protekcionizma, poticati korištenje dijaloga i pregovora u rješavanju trgovisnih sporova te promicati trgovinu koja će dati zdrav i stabilan razvoj.

Šesto, zemlje Srednje i Istočne Europe i Kina su dogovorile daljnje promicanje trgovine i olakšavanje ulaganja.

Osim toga, dogovorile su i jačanje suradnje u područjima kao što su financije, turizam, logistika i lokalna suradnja.

Na kraju je Gao Hucheng izjavio kako je ovaj sastanak održan u prijateljskoj, suradničkoj i konstruktivnoj atmosferi, koja je dostigla konsenzus suradničkih postignuća, utvrdila smjer suradnje te ostvarila očekujuća postignuća. Vjeruje se kako će ova konferencija pozitivno promicati daljnju gospodarsku i trgovinsku suradnju zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine.

Izvor: seebiz.eu