Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina raspoložena da podrži razvoj crnogorske poljoprivrede: Pomoć za navodnjavanje i solarne panele

PODGORICA – Crna Gora može računati na podršku Kine kada je u pitanju izgradnja sistema za navodnjavanje, poljoprivredna mehanizacija i solarni paneli koji bi riješili problem nedostatka električne energije u ruralnim područjima – saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović. Ivan
Kina raspoložena da podrži razvoj crnogorske poljoprivrede: Pomoć za navodnjavanje i solarne panele
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

PODGORICA – Crna Gora može računati na podršku Kine kada je u pitanju izgradnja sistema za navodnjavanje, poljoprivredna mehanizacija i solarni paneli koji bi riješili problem nedostatka električne energije u ruralnim područjima – saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Ivanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Kini, kazao je nakon sastanka sa njihovim ministrom poljoprivrede Han Čangfuom da je razgovor bio koristan i produktivan.

- Radi se o dvije zemlje koje se umnogome razlikuju kada je u pitanju veličina teritorije, ili kada govorimo o osnovnim ekonomskim parametrima. Ne razlikuju se, međutim, kada je u pitanju želja da međusobno sarađuju – poručio je Ivanović.

On je kazao da je u cilju dugoročne saradnje dogovoreno da treba pospješiti razmjenu studenata, profesora i naučnih istraživača, kao i da u narednom periodu fokus bude na zajedničkim projektima u oblasti poljoprivrede.

- Na taj način bi se ne samo otvorila dva tržišta koja su različite veličine, nego i ojačalo međusobno prijateljstvo i uvažavanje i pomoć u plasiranju proizvoda – rekao je on.

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je, nakon sastanka sa gradonačelnikom grada Šifeng Baoom Mandom, da su razgovarali o omogućnosti bratimljenja dva grada.

Šifeng se, kako je dodao, nalazi u kineskoj oblasti čija je površina 90 hiljada metara kvadratnih, sa oko 4,6 miliona stanovnika.

- To je veoma bogata oblast koja se nalazi na sjeveru Kine blizu Pekinga i zaista se pokazuju velike mogućnosti za saradnju Nikšića i Šifenga. Razgovarali smo o uspostavljanju te saradnje, prije svega razmjeni delegacija, da naša posjeti Šifeng, a kineska Nikšić – rekao je Grbović.
Tema razgovora, kako je naveo, bila je i mogućnost saradnje u poljoprivredi, turizmu i nastupu na trećim tržištima.

- Crnogorska Luka Bar može se pokazati kao veoma pogodna za takve i slične poslove – rekao je Grbović.

On je saopštio da će u naredna dva tri mjeseca kineska delegacija posjetiti Nikšić, kada bi trebalo da se potpiše memorandum o bratimljenju.

Izvor: Pobjeda.me