Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina proširuje infrastrukturu za punjenje električnih vozila


Kina će ove godine uložiti 10 milijardi juana (1,42 milijarde dolara) u proširenje mreže punjača za 50% kako bi stimulisala prodaju električnih vozila
Brzi električni punjači

Kina planira da ulaži 10 milijardi juana u infrastrukturu za punjenje električnih vozila.
Kina se obavezala da će pojačati napore za održavanje položaja globalnog lidera u trci za brže usvajanje električnih vozila,
planirajući da uloži 10 milijardi juana ove godine u proširenje već najveće svetske mreže za punjenje električnih vozila.

Na ovaj način Peking počinje novi krug inicijative za ulaganje u tehnologiju sa fokusom na 5G mreže,
data centre i uređaje za punjenje električnih vozila, koje su kineski lideri početkom ove godine nazvali „novom infrastrukturom“.

Kina će ove godine uložiti 10 milijardi juana (1,42 milijarde dolara) u proširenje mreže punjača za 50% kako bi stimulisala prodaju električnih vozila, rekao je Cai Ronghua, zamenik direktora u Nacionalnom centru za razvoj i reforme (NDRC) tokom medijskog brifinga u četvrtak u Pekingu.
Ove godine će biti uspostavljeno ukupno 600.000 novih mesta navodi se u izveštaju novinske agencije Xinhua News Agency.
Kina u ovom trenutku ima najveću svetsku mrežu za napajanje električnih vozila sa preko 1,2 miliona punjača za 2019. godine.
Međutim, Kina je 2015. godini planirala da izgradi mrežu od 4,8 miliona stanica širom zemlje da zadovolji potrebama 5 miliona električnih vozila na putevima do 2020. godine, ali je postigla samo jednu četvrtinu.

Očekuje se da će široka infrastruktura za punjača smanjiti „strah“ kod potencijalnih kupaca električnih vozila.

Kina je najavila niz političkih podsticaja, uključujući dvogodišnje produženje subvencija i poreske olakšice za kupovinu električnih vozila, u nastojanju da učvrsti svoju poziciju lidera korisnika električnih vozila.


Nemački podsticaji

Vlada kancelarke Angele Merkel u novembru je povećala subvencije za 50% na 6.000€ (oko 6.600$) po vozilu, što je skoro duplo više od subvencije u Kini, dok je pozvala industriju za učešće da izgradi milion punjača u sledećih 10 godina.

Izvor: technode.com