Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina proizvede 80 milijardi štapića za jelo godišnje

Kina proizvede godišnje oko 80 milijardi jednokratnih štapića kao pribor za jelo, obelodanio je jedan kineski poslanik, koji je pozvao svoje sunarodnike da promene navike i time doprinesu zaštiti kineskih šuma, prenosi agencija Sinhua. "Moramo da promenimo navike i podstaknemo ljude da koriste vlastiti pribor z
Kina proizvede 80 milijardi štapića za jelo godišnje
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Kina proizvede godišnje oko 80 milijardi jednokratnih štapića kao pribor za jelo, obelodanio je jedan kineski poslanik, koji je pozvao svoje sunarodnike da promene navike i time doprinesu zaštiti kineskih šuma, prenosi agencija Sinhua.

"Moramo da promenimo navike i podstaknemo ljude da koriste vlastiti pribor za jelo", izjavio je poslanik Bo Guangsin koji je, takođe, i predsednik državne kompanije iz oblasti šumarstva. Obraćajući se na godišnjoj sednici kineskog nacionalnog parlamenta, on je istakao da je za proizvodnju štapića za jednokratnu upotrebu potrebno svake godine poseći 20 miliona stabala. Kao ilustraciju, Bo je rekao da bi se sa godišnjom proizvodnjom štapića, čija je standardna dužina 20 centimenatar, pekinški centralni trg Tjenanmen mogao prekriti 360 puta.

Kina je najveći uvoznik drveta na svetu. Godine 2006, vlada je uvela taksu od 5 odsto na jednokratne štapiće i parkete kako bi smanjila rasipanje ove sirovine.

Izvor: blic.rs