Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina poziva Srbiju i Kosovo na nastavak dijaloga


Ujedinjeni narodi, 8. veljače (Xinhua) - Kina je u srijedu iznijela nadu da će Srbija i Kosovo nastaviti i unaprijediti međusobni dijalog kako bi se otvorena pitanja riješila na miran način. Wang Min, zamjenik stalnog predstavnika Kine u UN-u, je ovo iznio na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posve

Ujedinjeni narodi, 8. veljače (Xinhua) - Kina je u srijedu iznijela nadu da će Srbija i Kosovo nastaviti i unaprijediti međusobni dijalog kako bi se otvorena pitanja riješila na miran način.

Wang Min, zamjenik stalnog predstavnika Kine u UN-u, je ovo iznio na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posvećenom privremenoj upravi na Kosovu (UNMIK-u).

Konstatirajući da su različite strane uložile napore za ublažavanje napetosti u sjevernom dijelu Kosova, Wang je rekao da uzroci napetosti u regiji tek trebaju biti eliminirani.

"Situacija na sjeveru Kosova je i dalje osjetljiva. Rizik od daljnje eskalacije još uvijek postoji", rekao je Wang.

"Nadamo se da će uključene strane doći do pune realizacije osjetljivosti i složenosti situacije, da će djelovati s oprezom, rješavati razmimoilaženja kroz dijalog i izbjegavati bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno pogoršati situaciju", rekao je veleposlanik.

Izvor:croatian.cri.cn