Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina podržava otvaranje prve bolnice kineske tradicionalne medicine u Crnoj Gori

Kina podržava otvaranje prve bolnice kineske tradicionalne medicine u Crnoj Gori


Kineski premijer Li Keqiang susreo se u četvrtak sa svojim crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem u Pekingu

PEKING, 26. studenog (Xinhua) -- Kineski premijer Li Keqiang susreo se u četvrtak sa svojim crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem u Pekingu. Hvaleći napredak koji je napravljen u bilateralnim odnosima proteklih godina, Li je istaknuo kako je Kina spremna provesti ključnu bilateralnu suradnju na projektu crnogorske autoceste sjever-jug te ojačati suradnju u željezničkom sektoru i elektranama.

Li Kecijang - Milo DjukanovićKineski premijer je pozvao i na snažniju suradnju s Crnom Gorom kada je riječ o lukama, trgovini, industrijskim parkovima, logistici, proizvodnji opreme i prometnoj infrastrukturi.

Osim toga istaknuo je i kako je budućnost kineske medicine u toj zemlji obećavajuća dodajući pritom kako Kina podržava otvaranje prve bolnice kineske tradicionalne medicine u Crnoj Gori što je prije moguće.

S obzirom da će dvije zemlje iduće godine proslaviti 10. obljetnicu odnosa Li je obećao ulaganje zajedničkih napora s Crnom Gorom kako bi se ostvarila snažnija suradnja i prijateljstvo.

Podsjećamo kako Đukanović u Kini boravi povodom četvrtog summita vođa Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Europe koji se u utorak i srijedu održavao u Suzhou.

Nazivajući Kinu važnim suradničkim partnerom Crne Gore Đukanović je izjavio da je spomenuta autocesta sjever-jug koju gradi Kina kvalitetna te da radovi napreduju dobro.

Osim toga istaknuo je kako Crna Gora podržava sporazum, koji je postignut na netom održanom summitu, o jačanju suradnje među lučkim područjima na Baltičkom, Jadranskom i Crnom moru dodajući kako je Kina dobrodošla za suradnju u projektima crnogorskog industrijskog parka te projekta Luke Bar na Jadranskom moru.

Đukanović je izrazio nadu da će se pruga koja će povezivati Budimpeštu i Beograd, što je trilateralni suradnički projekt između Kine, Mađarske i Srbije, produžiti i do Crne Gore. Osim toga crnogorski premijer je izjavio i kako očekuje da će dvije strane ojačati suradnju u turizmu.

Izvor: croatian.cri.cn