Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina odobrila kredit od 334 miliona dolara za Koridor 11

Kina odobrila kredit od 334 miliona dolara za Koridor 11


BEOGRAD –Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je danas kredit od 334 miliona dolara za gradnju Koridora 11, izjavio je danas ministar građevine Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u septembru. Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao poslednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Eksim b

BEOGRAD –Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je danas kredit od 334 miliona dolara za gradnju Koridora 11, izjavio je danas ministar građevine Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u septembru.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao poslednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Eksim banka Kine odobrila taj kredit krajem juna ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na prijemu povodom obeležavanja Dana građevinara.

Predviđena je izgradnja autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je Šandong haj-spid grupa iz Kine.

Imamo danas jednu radosnu vest iz Kine - da je njihovo Ministarstvo ekonomije, kao poslednja instanca, odobrilo naše projekte i da u septembru kreću radovi”, istakao je Ilić u Vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik.

On je istakao da će biti posla za hiljade novih radnika i da su još „dve koncesije na pragu potpisivanja, koje će veoma brzo biti u proceduri vlade”.

Kinezi su ranije poslali Ministarstvu građevine Srbije zahtev da rade dve koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun - Borča do Obrenovca, sa još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za koncesionu gradnju autoputa od Preljine do Požege.

Izvor: politika.rs