Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina me je podmladila 30 godina!

Radomir Antić (64) proživljava drugu mladost u Kini! Bivši selektor Srbije je ko od šale nanizao četiri pobede sa Šandongom na isto toliko mečeva, što je bilo dovoljno da kod navijača stekne status istinskog cara! U Šandongu sam doživeokulturni i ljudski preporod. To je bila prava odluka, iako sam u po
Kina me je podmladila 30 godina!
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Radomir Antić (64) proživljava drugu mladost u Kini! Bivši selektor Srbije je ko od šale nanizao četiri pobede sa Šandongom na isto toliko mečeva, što je bilo dovoljno da kod navijača stekne status istinskog cara!

U Šandongu sam doživeo
kulturni i ljudski preporod. To je bila prava odluka, iako sam u početku bio skeptičan“, iskren je bivši selektor Srbije

Iskusni stručnjak koji je vodio Real i Barselonu u intervjuu za “Alo!” priča o životu na Dalekom istoku, međunarodnim odnosima Srbije i Kine, hrani, kulturi...


- Život u Kini ravan je bajci. Nikad nisam bio zadovoljniji odlukom koju sam doneo, a moram priznati da sam bio skeptičan - kaže Antić.

Samo Partizan jači od Šandonga

Otkrio nam je Antić i da je na 25 utakmica, koliko sedi na klupi Šandonga, izgubio samo jedan meč.
- Bilo je to na pripremama u Antaliji, tada smo izgubili od Partizana minimalnim rezultatom. Sve ostale mečeve smo pobeđivali ili igrali nerešeno.

- Čega ste se plašili?
- I ranije sam imao ponude iz Kine, ali nisam bio spreman. To je ogromna zemlja, sumnjao sam u mnogo toga. Ipak, za četiri meseca sam doživeo kulturni i ljudski preporod. Obogatio sam sebe kao čoveka, a to nije fraza. Kao da sam se podmladio 30 godina.


- Kako su vas prihvatili, jeste li se adaptirali na njihov način života?
- Ljudi u klubu su me odlično prihvatili ne samo kao trenera, već kao čoveka. Hijerarhija je važna i oni je poštuju, a ja kao trener sam na tronu i neverovatno je koliko me poštuju.


- Poznato je da Srbi i Kinezi imaju odlične međunarodne odnose. Da li nas zaista toliko uvažavaju?
- Doživljavaju nas kao prave prijatelje, na svakom koraku nas uvažavaju i dočekuju sa “velikim očima”.

Nisam probao pseće meso

Nije tajna da u Kini jedu pse, pa pitamo Antića - “da li ste, možda, probali pseće meso”?
- Nisam ga probao, ne verujem ni da ću probati. Ne bih sebi dozvolio da jedem to meso!

- Uživate li u kineskim specijalitetima ili se držite mediteranske kuhinje?
- Hrana je ovde posebna priča. Dolazim iz Španije, gde se živi da bi se jelo, a u Kini je to još izraženije. Neverovatni su ta njihova kultura i običaji. Imaju osam čuvenih menija, a svaki se završava ribom. Ma, fenomenalno.


- Koje jelo je na vas ostavilo poseban utisak?
- Čuvena je kineska supa koja je poznatija od kineskog zida. Spektakl je kako je spremaju. Probao sam i kinesku patku.

- Kada će vam se porodica pridružiti? Da i oni malo uživaju kao u bajci?
- Supruga Vera je sa mnom, a 1. aprila su mi u poseti bili ćerka Ana sa unukama Ivanom i Petrom. Pre njih bio mi je sin sa unucima Radomirom i Markom.


- I šta kažu, jesu li fascinirani?
- Predsednik kluba je organizovao specijalnu večeru zbog nas. Spremio je poklone i cveće, a unuke su dobile velike medvede. Bio je to neverovatan događaj - završio je Antić.

Karadžiću, moj sin je već uplatio novac za malu Tijanu!

Radomir Antić nije želeo da se upušta u diskusiju sa Tomislavom Karadžićem, koji ga je prošle nedelje “pecnuo” da ako je humanitrac, deo novca koji je dobio od FS Srbije, uplati za operaciju male Tijane Ognjanović.
- Karadžić je po običaju neobavešten, a ja nikada nisam pravio pompu oko takvih stvari. Samo ću reći da je moj sin Dušan uplatio novac pre nego što je Karadžić to spomenuo - poručuje Antić iz daleke Kine.

Izvor: alo.rs