Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


Nastavak trilateralnih sastanaka Srbije, Mađarske i Kine o izgradnji brze pruge

U Beogradu će u četvrtak i u petak biti održan nastavak trilateralnih sastanaka Srbije, Mađarske i Kine o izgradnji brze pruge, a jedna od glavnih tema biće dogovori o ceni ovog projekta, kao i obaveze u ispunjavanju evropskih standarda prilikom izgradnje pruge.

Potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kako se navodi u saopstenju iz njenog kabineta, je razgovarala sa predstavnicima kineskih kompanija CRBC i CCCC.
Sa tim kompanijama već je potpisan komercijalni ugovor o izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, odnosno okvirni ugovor o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta.

Potpredsednica Mihajlović i predstavnici kompanije CRBC saglasni su da bi do kraja ove godine već mogao da se potpiše ugovor o finansiranju gradnje auto-puta Surčin-Obrenovac sa kineskom Eksim bankom.

Potpredsednica Mihajlović je istakla da je Vlada Srbije već formirala radnu grupu za eksproprijaciju na ovoj deonici, kao i da bi radovi već mogli da krenu u 2017. godini, početkom građevinske sezone.

Izvor: ekapija.com