Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina i Srbija – strateški partneri i prijatelji


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić prisustvovao je Forumu u Boaou „Azija u promenljivom svetu: korak za zdrav i održiv razvoj". Kada je reč o odnosima Kine i Srbije, Vuk Jeremić je rekao: „Kina je strateški partner Srbije, mi smo prva zemlja sa ovih prostora koja je ušla u ovakvu vrstu ara

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić prisustvovao je Forumu u Boaou „Azija u promenljivom svetu: korak za zdrav i održiv razvoj".

Kada je reč o odnosima Kine i Srbije, Vuk Jeremić je rekao:

„Kina je strateški partner Srbije, mi smo prva zemlja sa ovih prostora koja je ušla u ovakvu vrstu aranžmana. Srbija i Kina su prijatelji koji imaju visok stepen političkog razumevanja. Ne postoje otvorena pitanja izmedju Srbije i Kine, a Srbija je i jedna od prvih evropskih zemalja koja je ostvorila svoje tržišta za kineske investicije i to u transportnu infraksturu i energetiku. I u budućnosti ćemo saradnju razvijati na način koji nije opterećen bilo kakvim političkim problemima. Sa strane srpske vlade kineske investicije će imati tretman povlašćenog tipa."

Jeremić je rekao da su Kina i Srbija dve zemlje koje gaje dugu tradiciju prijateljstva.

„Kina je jedan od najboljih prijatelja Srbije u svetu, pokazala se kao takva u trenucima kada nam je bilo najteže. Mi to duboko poštujemo i to uzvraćamo svuda gde možemo i uverem sam da će takav partnerski odnos i prijateljstvo trajati još mnogo decenija", rekao je Jeremić.

Izvor:serbian.cri.cn