Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina i pet zemalja CEE-a potpisale memorandum o promicanju inicijative Pojas i Put

Kina i pet zemalja CEE-a potpisale memorandum o promicanju inicijative Pojas i Put


Kina je s pet zemalja Središnje i Istočne Europe u četvrtak potpisala memorandum o promicanju inicijative Pojas i Put.

PEKING, 26. studenoga (Xinhua) - Kina je s pet zemalja Središnje i Istočne Europe u četvrtak potpisala memorandum o promicanju inicijative Pojas i Put. Sporazum je potpisan nakon susreta kineskog predsjednika Xi Jinpinga s čelnicima iz Bugarske, Češke, Poljske, Slovačke i Srbije i ostalih zemalja koji su prisustvovali gospodarskom i trgovinskom forumu u Suzhouu.

Grupna fotografja sa samita 16+1Okvir suradnje Kine i CEE-a, također poznat kao mehanizam "16+1", uspostavio je novu platformu koja pokriva cjelokupna, proširena i višedimenzionalna područja suradnje, istaknuo je Xi.

Kina očekuje da će zemlje CEE-a sudjelovati u razvoju inicijative Pojas i Put te će podržavati europske integracije i poboljšavati kinesko-europsko sveobuhvatno strateško partnerstvo, rekao je Xi.

Kina će u međuvremenu podržati integraciju mehanizma "16+1" s odgovarajućim zahtjevima rasta zemalja CEE-a kako bi konkretnim projektima bolje služila njihovim interesima, dodao je.

Kina je spremna surađivati sa zemljama CEE-a u rješavanju izbjegličke krize, rekao je Xi.

Pozdravljajući dugotrajno bilateralno prijateljstvo, poljski predsjednik Andrzej Duda i ostali čelnici su istaknuli da je mehanizam "16+1" uspostavio novu platformu za obje strane, koje trenutačno prolaze kroz gospodarske transformacje.

Zemlje CEE-a su spremne sudjelovati u razvoju inicijative Pojas i Put te se nadaju većoj suradnji s Kinom u industrijskom modernizaciji, štednji energije i zaštiti okoliša, prijevozu i logistici, infrastrukturi i ostalim područjima.

Izvor: croatian.cri.cn