Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina i Hrvatska dogovorile razvoj policijske suradnje

Kina i Hrvatska dogovorile razvoj policijske suradnje


PEKING, 3. prosinca (Xinhua) - Kina i Hrvatska su u ponedjeljak dogovorile unaprjeđenje suradnje u borbi protiv transnacionalnog kriminala. "Zajednička je odgovornost naših odjela za provedbu zakona da se razvija suradnja, učinkovito sprječavanje i borba protiv transnacionalnog kriminala svih vrsta", rekao je k

PEKING, 3. prosinca (Xinhua) - Kina i Hrvatska su u ponedjeljak dogovorile unaprjeđenje suradnje u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

"Zajednička je odgovornost naših odjela za provedbu zakona da se razvija suradnja, učinkovito sprječavanje i borba protiv transnacionalnog kriminala svih vrsta", rekao je kineski državni savjetnik i ministar javne sigurnosti Meng Jianzhu.

Meng je ovo izjavio tijekom susreta s ministrom unutarnjih poslova RH Rankom Ostojićem koji boravi u službenom posjetu Kini.

Meng, koji je ujedno i tajnik Komisije za političke i pravne poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Kine (KPK) izjavio je kako se on nada da će odjeli dviju zemalja za provedbu zakona provoditi "aktivnu, pragmatičnu i učinkovitu" suradnju u borbi protiv terorizam, transnacionalnom kriminalu, te kriminalnim radnjama vezanim uz droge, Internet kriminal i ilegalne imigracije.

Ostojić je kazao kako Hrvatska pridaje veliku važnost provedbi policijske suradnje s Kinom i da će jačati razmjene i suradnju s kineskim Ministarstvu javne sigurnosti.

Obje strane potpisale su kooperativni ugovor nakon sastanka.

Zamjenik ministra javne sigurnosti Meng Hongwei također je održao radni razgovor s Ostojićem prije sastanka.

Izvor: croatian.cri.cn