Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina i Hrvatska: ativnija i praktičnija suradnja među lokalnim vlasti dviju zemalja

Kina i Hrvatska: ativnija i praktičnija suradnja među lokalnim vlasti dviju zemalja


Suradnja lokalnih vlasti dviju država važan je segment koji uvelike pomaže promociji razvoja međudržavnih odnosa. Kineska vlada podupire aktivniju i praktičniju suradnju lokalnih vlasti dviju zemalja, kako bi igrala veliku ulogu u promociji trgovinskih odnosa i prijateljstva dvaju naroda, rekao je Wu Bangguo, p

Suradnja lokalnih vlasti dviju država važan je segment koji uvelike pomaže promociji razvoja međudržavnih odnosa. Kineska vlada podupire aktivniju i praktičniju suradnju lokalnih vlasti dviju zemalja, kako bi igrala veliku ulogu u promociji trgovinskih odnosa i prijateljstva dvaju naroda, rekao je Wu Bangguo, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa koji se nalazi u posjetu Dubrovniku.

Wu Bangguo se istog dana susreo s Androm Vlahušićem, gradonačelnikom Dubrovnika.

Kina i Hrvatska jednoglasno stavljaju jačanje praktične suradnje na prvo mjesto u razvoju odnosa dviju zemalja, u kojem je jačanje turističke suradnje važan segment. Dubrovnik je grad poznat po kulturi i povijesti, koji je upisan na listu UNESCO-a. Dubrovnik ima bogate turističke resurse i bogato iskustvo u turističkom upravljanju. Wu Bangguo je izrazio nadu da će Dubrovnik uskoro postati grad prijatelj s jednim kineskom gradom, kako bi se povećala promociju na kineskom tržištu, privuklo više kineskih turista, te promicala bilateralna komunikacija u trgovini, obrazovanju, kulturi kao i u gradskom upravljanju, sve u svrhu daljnjeg aktivnog doprinosa promicanju razumijevanja i jačanju tradicionalnog prijateljstva dvaju naroda.

Andro Vlahušić je naveo da Dubrovčani posjeduju afinitet prema kineskom narodu, očekuju jačanje komunikacije s kineskim gradovima, te povećnje praktične suradnje u trgovini, turizmu i kulturi, te u zajedničkoj promociji razvoja gospodarstva i društva.

Izvor:croatian.cri.cn