Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina Hrvatima poklonila besplatne predstave za proslavu Nove godine

Kina Hrvatima poklonila besplatne predstave za proslavu Nove godine


Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini, a simbolizira početak Nove godine po kineskom lunarnom kalendaru i dolazak proljeća. Ovogodišnji Blagdan proljeća počinje 18. veljače te će u Hrvatskoj biti obilježen posebnim programom proslave, izvijestili su iz Veleposl

Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini, a simbolizira početak Nove godine po kineskom lunarnom kalendaru i dolazak proljeća. Ovogodišnji Blagdan proljeća počinje 18. veljače te će u Hrvatskoj biti obilježen posebnim programom proslave, izvijestili su iz Veleposlanstva Kine u Zagrebu. Najavljuju da će za proslavu u Zagrebu, Rijeci iPoreču organizirati posebni akrobatski, operni i plesno-scenski nastup pod nazivom “Sretna kineska Nova godina”, u izvedbi Akrobatske trupe Dalian iz Kine.

Kinesko veleposlanstvo sa svim suorganizatorima poziva građane Hrvatske na Novogodišnju predstavu, kako bi hrvatski prijatelji imali priliku osjetiti atmosferu kineske Nove godine i upoznati se s barem djelom kineske tradicionalne kulture.

Akrobatska trupa Dalian iz Kine

Akrobatska trupa Dalian iz Kine, osnovana 1951. godine u gradu Dalianu, a s kojim je grad Rijeka pobratimljen, jedna je od najboljih akrobatskih trupa iz Kine koja uživa međunarodni ugled. Njezin je ravnatelj, g. Qi Chunsheng, ugledni umjetnik i potpredsjednik Kineskog akrobatskog udruženja, nacionalne organizacije u Kini koja okuplja akrobatska udruženja na vrhunskoj razini. Trupa je članica Kineskog akrobatskog udruženja, a broji tristo vrhunskih akrobatskih umjetnika koji su svojim brojnim nastupima oduševili u više od 60 zemalja i regija diljem svijeta, osvojivši preko 200 domaćih i međunarodnih nagrada.

U Zagrebu predstava će se održati u subotu, 7. veljače 2015. godine u 18:00 sati uKoncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U Rijeci će biti održana u ponedjeljak, 9. veljače u 19:30 u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, a u Poreču će umjetnici nastupiti u srijedu, 11. veljače u 19:00 u SRC-u Veli Jože.

Građani mogu dobiti besplatne ulaznice na blagajnama Lisinskog u Zagrebu i HNK-Zajca u Rijeci, dok je za ulaznice u Poreču potrebno kontaktirati Gradski ured. Bez obzira odakle su, svi građani imaju priliku uživati u ugodnoj večeri uz ovaj poseban program proslave, pišu iz Veleposlanstva Kine u Zagrebu.

Izvor: vecernji.hr