Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina hoće da ulaže i u Crnu Goru

Kina hoće da ulaže i u Crnu Goru


Podgorica -- Kineska vlada i investitori spremni su da sarađuju s Crnom Gorom u svim oblastima, posebno u domenu realizacije značajnih infrastrukturnih projekata. To je saopšteno je nakon razgovora crnogorskog premijera Mila Djukanovića i kineskog ambasadora u Podgorici Ži Žaolina. Đukanović je, kako

Podgorica -- Kineska vlada i investitori spremni su da sarađuju s Crnom Gorom u svim oblastima, posebno u domenu realizacije značajnih infrastrukturnih projekata.

To je saopšteno je nakon razgovora crnogorskog premijera Mila Djukanovića i kineskog ambasadora u Podgorici Ži Žaolina.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, istakao da saradnja sa ekonomijom ogromnog potencijala kakva je kineska može pospešiti investicione i razvojne procese, naročito u periodu ekonomske krize.

Sagovornici su u tom kontekstu konstatovali da u narednom periodu treba podstaći kontakte između dve države u cilju sagledavanja mogućnosti za konkretizovanje ekonomske saradnje.

Đukanović i Žaolin su ocenili da Crna Gora i Kina imaju izuzetno dobre političke odnose utemeljene na tradicionalnom prijateljstvu.

Kineski ambasador je, kako se navodi, istakao da će Peking nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori u pogledu evropskih integracija i daljeg ekonomskog razvoja.

Izvor: B92.net