Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina donirala 24 čamca Vojsci Srbije


NR Kina donirala je Vojsci Srbije 24 neborbena tipska čamca za prevoženje ugroženih sa poplavljenih područja i 30 GPS uređaja

NR Kina donirala je Vojsci Srbije 24 neborbena tipska čamca za prevoženje ugroženih sa poplavljenih područja i 30 GPS uređaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Donacija, vredna oko 650.000 evra, namenjena je Vojsci Srbije prilikom pružanja pomoći stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija.

Donacija camaca NR Kine SrbijiDeset čamaca iz donacije pripala su Rečnoj flotili, 14 čamaca preuzela je Specijalna brigada, a GPS uređaji biće raspoređeni u jedinice Kopnene vojske. Isporučena je i prateća oprema: prsluci za spasavanje, transportne prikolice, dodatni rezervoari za gorivo kapaciteta 250 litara, pumpe za naduvavanje i izbacivanje vode, vesla, prekrivači i ručni GPS navigatori.

„Ova donacija prijateljske Narodne Republike Kine je od velikog značaja za 93. ronilačku četu čiji su pripadnici do sada često, u okviru treće misije, bili angažovani na pružanju pomoći civilnom stanovništvu ugroženom poplavama. Time su nam značajno uvećani kapaciteti i operativne sposobnosti”, ističe kapetan fregate Romeo Grbović, komandant Prvog rečnog odreda.

Izvor: politika.rs