Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kina će postići nove uspjehe s novim vodstvom KPK: bivši hrvatski predsjednik

Kina će postići nove uspjehe s novim vodstvom KPK: bivši hrvatski predsjednik


ZAGREB, 21. studenog (Xinhua) - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da će Kina, s novoizabranim čelnicima Komunističke partije Kine (KPK), nastaviti napredovati i biti veliki igrač na svijetskoj sceni. Produljenju čestitku novim čelnicima KPK-u, uputio je bivši hrvatski predsjednik Mesić, ned

ZAGREB, 21. studenog (Xinhua) - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da će Kina, s novoizabranim čelnicima Komunističke partije Kine (KPK), nastaviti napredovati i biti veliki igrač na svijetskoj sceni.

Produljenju čestitku novim čelnicima KPK-u, uputio je bivši hrvatski predsjednik Mesić, nedavno za Xinhua, navodeći da je pozorno pratio tek zaključeni 18. Nacionalni kongres KPK.

On je napomenuo da je Kongres naglasio razvojni cilj udvostručenja kineskog BDP-a i dohotka po stanovniku iz 2010 do 2020., kao jasan cilj i obećanje svojim ljudima.

Porast prihoda bi trebao potaknuti potrošnju, transformirati gospodarstvo, optimizirati gospodarsku strukturu i povećati nacionalni moć, rekao je Mesić.

To je također dobra stvar za Hrvatsku kao turističku destinaciju. Sve bogatiji Kinezi će biti nova točka potencijalnog rasta za hrvatski turizam, rekao je on.

Mesić je impresioniran kineskim ciljem izgradnje ekološke civilizacije, kojeg je naglasio Kongres KPK, rekavši da je dobra stvar što kineska vlada uviđa opasnost daljnjeg pogoršavanja ekološkog zagađenja a utvrđeno je i rješavanje problema zagađenja u njegovom temelju.

Mesić je istaknuo da je 18. Kongres pozvao na premošćivanje jaza između bogatih i siromašnih i jaz u visini prihoda između ruralnih i urbanih stanovnika, rekavši da će potez pridonijeti socijalnoj stabilnosti.

Mesić je rekao da je Kina ostvarila ogroman napredak ne samo u svom gospodarstvu već i u kulturi, znanosti i tehnologije, obrazovanju i zdravstvenoj skrbi.

Izražavajući divljenje kineskom napretku, Mesić, koji je posjetio zemlju nekoliko puta tijekom svog predsjedanja, rekao je da svaki puta kada posjeti Kinu, bude iznenađen njenim razvojem. On je rekao da je Kina izabrala pravi put, koji obećaje stabilnost i gospodarski razvoj.

Za one koji imaju stanovite brige i nesporazume oko razvoja Kine, Mesić je rekao da oni ne znaju pravu Kinu, njenu povijest i kulturu, te oni nisu vidjeli kinesku odlučnost i povjerenje da nastavi mirni razvoj.

Svijet zna daleko manje nego što bi trebao o Kini i njenom utjecaju, rekao je on.

Osim toga, rekao je Mesić da će nova generacija vođa KPK nastaviti produbljivati hrvatsko-kineske odnose, ističući 20. obljetnicu diplomatskih odnosa dviju zemalja ove godine.

On je kazao kako Hrvatska i Kina uvijek njeguju prijateljske razmjene, međusobno se ravnopravno tretiraju i dijele slične stavove o globalnim pitanjima, dodajući da će Hrvatska, nakon što pristupi Uniji, biti jamac da Kina ima novog partnera u Europskoj Uniji.

Izvor: croatian.cri.cn