Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Karadžić: Želimo da unapredimo saradnju sa Kinom

Karadžić: Želimo da unapredimo saradnju sa Kinom


Karadžić je s najbližim saradnicima, potpredsednicima FSS Ivanom Ćurkovićem iSlavišom Kokezom, ugostio kineskog ambasadora u Beogradu, Li Mančanga

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da Srbija dosadašnju saradnju sa Narodnom Republikom Kinom želi još više da unapredi. Karadžić je s najbližim saradnicima, potpredsednicima FSS Ivanom Ćurkovićem iSlavišom Kokezom, ugostio kineskog ambasadora u Beogradu, Li Mančanga.

Poseta kineskog ambasadora FSS-u– Imali smo izuzetnu čast da nas je posetio ambasador NR Kine, koji je tražio prijem. Imali smo sjajan razgovor, koji u naredmom periodu treba da proširimo. Poznato je da mnogo naših igrača i trenera rade u Kini, želimo da dosadašnju saradnju još više unapredimo. Razgovarali smo i o tome da li gospodin Li može da ugovori prijateljsku utakmicu u novembru sa Kinom, sa kojom se Srbija još nije sastala otkako je postala samostalna država – rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala pozvao je kineskog ambasadora da uskoro s najbližim saradnicima poseti Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i upozna se sa kapacitetima trenažnog kampa svih naših državnih selekcija.

– Uputili smo poziv gospodinu Liju da sa predstavnicima kineskih kompanija poseti naš centar u Staroj Pazovi i da uspostavimo tešnju saradnju sa poslovnim ljudima iz Kine, koji posluju u našoj zemlji. Ovog puta nismo mogli konkretnije da razgovaramo o budućim vidovima saradnje, ali smo se složili da intenziviramo susrete i saradnju, kako bi bila sveobuhvatnija – zaključio je Karadžić.

Ambasador Li Mančang takođe je izrazio zadovoljstvo što je sa čelnicima FSS razgovarao o unapređenju saradnje.

– Srbija je naša prijateljska zemlja i svetska supersila u sportu. Kina ima više od milijardu stanovnika, ali smo mnogo slabiji u fudbalu od Srbije. Zato sam zamolio predsednika Karadžića da pričamo o unapređenju saradnje na tom polju. Razgovarali smo i o tome kako Srbija može da pomogne Kini u razvoju fudbala – rekao je Li Mančang posle polučasovnog razgovora u prostorijama FSS.

– Došli smo do zajedničkog stava kako možemo da uspostavimo saradnju u oblasti fudbala između dve zemlje. Na meni je sada da realizujem naš dogovor – poručio je kineski ambasador u Beogradu.

Li Mančang je podsetio da je Srbija u njegovu zemlju već uputila mnogo igrača i trenera, koji su podigli nivo i razvoj kineskog fudbala, izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj saradnji.

Izvor: zurnal.rs