Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kako je Elan uspio u Kini

Kako je Elan uspio u Kini


LJUBLJANA - Slovenski Elan prošle je godine na kineskom tržištu preko svoje distributerice Alice Liang, prodao oko 7.000 pari skija.

LJUBLJANA - Slovenski Elan prošle je godine na kineskom tržištu preko svoje distributerice Alice Liang, prodao oko 7.000 pari skija.

U Kini postoji 450 skijališta, ma svake se godine otvori 20 do 30 novih. Od toga ima koristi i Elan koji je tamo počeo poslovati još 2003. preko Alice Liang koja je tada bila financijska direktorica u Nanšanu, jednom od najvećih kineskih skijališta.

Elan skije u Kini- Službenici iz slovenske i srpske ambasade koje su kod nas dolazili na skijanje, pitali su nas zašto nemamo Elanove skije, prisjeća se Liang koja je s Elanom suvlasnica društvom Beijing SnowElan Sport Developmenta.

Sada većinu Elanovih skija Liang dobavlja skijalištima.
- Skijališta ih nude u najam, a prihode od toga dijelimo po načelu pola-pola, objašnjava Liang.
Manji dio, oko 30 posto skija, Liang proda neposredno krajnjim kupcima. Tržišni udjel Elana u Kini kreće se između 20 i 30 posto, tvrdi Liang.
Elanove proizvode prodaju u 20 trgovina u cijeloj Kini, a ako su prodavatelji uspješni, mogu postati službeni Elanovi predstavnici u Kini. U pekinškom uredu Beijing SnowElan Sport Developmenta trenutno je zaposleno deset radnika. U nekim kineskim provincijama postoji interes za izgradnju tvornice Elanovih skija, no za takvo što bi kapaciteti morali biti ogromni. Najbolje prodavani model su skije amphibio koje u Kini stoje oko tisuću eura, zaključuje Liang.

Izvor: seebiz.eu