Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kada stižu Kinezi?


Iako su ugovori potpisani i sve dogovoreno, još uvijek nije sigurno kada će i koliko često Kinezi letjeti u Zadar. Za svibanj je planiran promotivni let za tamošnje novinare, a na Zračnoj luci se nadaju da bi od od listopada trebala biti uspostavljena avionska linija U pregovore oko uspostave najprije čarter, a

Iako su ugovori potpisani i sve dogovoreno, još uvijek nije sigurno kada će i koliko često Kinezi letjeti u Zadar. Za svibanj je planiran promotivni let za tamošnje novinare, a na Zračnoj luci se nadaju da bi od od listopada trebala biti uspostavljena avionska linija

U pregovore oko uspostave najprije čarter, a potom i redovne avionske linije između gradaChongqinga i Zadra, koja bi trebala biti prva između Kine i Hrvatske bili su uključeni ne samo gospodarstvenici, nego i naša ministarstva te Hrvatska turistička zajednica. Bilo je dogovoreno da će 1. svibnja poletjeti prvi zrakoplov prema Zadru, no na zahtjev Kineza sve je odgođeno. Kako je rekao Mario Rendulić predsjednik kinesko-jugoistočno europskog gospodarskoga udruženja kineska strana čarter letove je tražila u srcu sezone, što im nije bilo moguće udovoljiti. Sada je u planu promotivni let i to početkom svibnja, a u tijeku su i pregovori za redovnu liniju, koja bi od listopada jednom tjedno povezivala Zadar i Chongqinga. Zanimanje je pokazala kompanija Hainan Airlines:

Ono što su oni donijeli odluku da nam sa listopadom pokrenu tu liniju, o njihovom troškui riziku je velika stvar za nas. Niti jedan touroperator RH ne odgovara za to nego su oni sami rekli - Mi smo procijenili da je to nešto realno.

Na pitanje novinara je li to gotova stvar odgovorio je da je gotova kada sleti.

Čini se da je glavni problem privlačenja kineskih turista u Hrvatsku nedostatak specijaliziranih trgovina s markiranom robom, zbog čega je primjerice let za Rim popunjen gotovo do zadnjega mjesta. A zadarska zračna luka za sada može biti zadovoljna što se tiče broja putnika, i to bez obzira što je Ryan Air smanjio broj letova. Direktorica Irena Ćosić:

Avioni su puni i tu smo jako zadovoljni sve skupa tako da već sada u ovom prvom tjednu imamo u odnosu na prošlu godinu 50 posto više putnika. Čak i veljača prvi put bilježi porast prometa za 1,6 posto.

Zbog svega toga nadaju se godinu završiti na razini prošle, a dođu li Kinezi, vjerojatno i bolje.

Izvor: radio.hrt.hr