Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jutarnji list objavio intervju s kineskim veleposlanikom

Jutarnji list objavio intervju s kineskim veleposlanikom


Jutarnji list, najprodavanije dnevne novine u Hrvatskoj, objavio je 18. studenog poseban intervju sa Shenom Zhifeijem, kineskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj s naslovom Naši ciljevi su investicije i uzajamna korist, a ne podjela Europe. Kineski veleposlanik je u razgovoru za Jutarnji predstavio suradnički m

Jutarnji list, najprodavanije dnevne novine u Hrvatskoj, objavio je 18. studenog poseban intervju sa Shenom Zhifeijem, kineskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj s naslovom Naši ciljevi su investicije i uzajamna korist, a ne podjela Europe.

Kineski veleposlanik je u razgovoru za Jutarnji predstavio suradnički mehanizam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, njegove pozitivne rezultate i veliki potencijal. Istaknuo je kako je suradnja u okviru tog mehanizma važan dio sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Europe. Istaknuo je kako Kina nema namjeru dijeliti Europu te izrazio nadu da će Hrvatska djelovati kroz navedenu suradnju otvorenije i s pozitivnijim stavom.

Shen je dodao kako će se kineski premijer Li Keqiang uskoro u Bukureštu susresti sa svojim kolegama iz 16 zemalja Srednje i Istočne Europe, uključujući i hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako bi zajedno radili na promicanju navedenog suradničkog mehanizma. Sve strane uključene u njega nadaju se da će ovaj sastanak ojačati suradnju na više područje posebice u gospodarstvu i trgovini te ostvariti uzajamnu korist.

U komentaru Jutarnjeg lista navodi se kako će ovaj nadolazeći sastanak donijeti Hrvatskoj nove prilike što bi Vlada RH trebala shvatiti kao priliku za jačanje gospodarske suradnje s Kinom i privlačenje investicija u Hrvatsku. To neće biti od koristi samo za kinesko-hrvatske odnose, nego će pomoći i oporavku hrvatskog gospodarstva i društveni razvoj.

Izvor> croatian.cri.cn