Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Juneće meso iz Valjeva putuje u Kinu - "Shenyang xinhuai" ulaže 20 mil EUR u uzgoj do 18.000 grla stoke

Nekoliko kompanija iz Valjeva potpisalo je sa kineskom kompanijom "Shenyang xinhuai" iz Šenjanga memorandum o realizaciji projekta proizvodnje i prerade junećeg mesa
Juneće meso iz Valjeva putuje u Kinu - "Shenyang xinhuai" ulaže 20 mil EUR u uzgoj do 18.000 grla stoke
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Obaveza firmi iz Srbije je da se u narednih 15 dana udruže u klaster, čiji će imenovani predsednik potpisati ugovor sa kineskom kompanijom. Na taj način će biti definisani raspoloživi resursi koji će biti stavljeni na raspolaganje klasteru u cilju realizacije projekta.

Kineska kompanija će investicionim ulaganjem obezbediti finansijsku i logističku stabilnost projekta. U roku od dva meseca, a u saradnji sa partnerima, biće definisan biznis plan kojim će biti precizirana dinamika ulaganja, kao i obezbeđenje plasmana smrznutih junećih polutki na kinesko tržište. Cilj je da se narednom periodu u valjevskom kraju gaji od 12.000 do 18.000 grla stoke.

- Veoma smo zainteresovani da ostvarimo saradnju sa valjevskim kompanijama. Naša kompanija želi da investira 20 mili EUR u naredne tri godine za farme u Valjevu. Pre tri godine investirali smo u jedan projekat u Australiji u vrednosti od 12 mil USD, a sada oni nama donesu svake godine 56 mil USD. Nadam se da će nam i ulaganje u Srbiji doneti slične prihode. Srbija i Kina su uvek imale dobru saradnju i nadamo se da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju - rekao je direktor kineske kompanije Ži Šu.

Aleksandar Vujić, član Gradskog veća, kaže da je "problem u tome što Kinezi nemaju šta da kupe sada. Oni su došli da kupe meso, ali mesa nema. Nekad smo imali 56.000 junadi u tovu, a sada nema ni 6.000, zato je ovo važan projekat i zato se ulažu sredstva. Toliko sredstava u Valjevo nije ušlo još od Zelenog plana".

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić kaže da će "grad pružiti stručnu i logistričku podršku u cilju nalaženja zajedničkog interesa kineskog partnera i naših firmi da uspešno sarađuju u ovom poslu. Naš kraj je nekada bio veliki izvoznik mesa. Bilo je to pre 25 i više godina. Opredeljenje države, ali i grada Valjeva je da podstiče razvoj agrara i mi ćemo učiniti sve što je potrebno da se ovaj važan projekat uspešno realizuje".

Izvor: ekapija.com