Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Josipović primio zamjenika kineskog ministra vanjskih poslova

Josipović primio zamjenika kineskog ministra vanjskih poslova


ZAGREB, 26.listopada (Xinhua) -- Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastao se ovog petka u Zagrebu sa zamjenikom kineskog ministra vanjskih poslova Song Taom. Josipović je istaknuo kako Hrvatska cijeni prijateljstvo s Kinom, gdje obje zemlje iznimno cijene mirovni razvoj kojeg Kina posebno zagovara. Josipović je

ZAGREB, 26.listopada (Xinhua) -- Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastao se ovog petka u Zagrebu sa zamjenikom kineskog ministra vanjskih poslova Song Taom.

Josipović je istaknuo kako Hrvatska cijeni prijateljstvo s Kinom, gdje obje zemlje iznimno cijene mirovni razvoj kojeg Kina posebno zagovara.

Josipović je istaknuo da je posjet kineskog predsjednika Hu Jintaoa 2009. godine uvelike unaprijedio odnose dviju zemalja, dodavši kako će Hrvatska i dalje raditi na poboljšanju odnosa suradnje s Kinom na područjima gospodarstva i trgovine, turizma i kulturne razmjene, koristeći prilike suradnje između Kine i zemalja srednjoistočne Europe.

Song je rekao da Kina u Hrvatskoj vidi dobrog prijatelja i snažnog partnera. Kinesko-hrvatske veze su na zdravom razvojnom putu, na čijem unapređenju u brojnim područjima marljivo rade obje strane već dvadeset godina od uspostave diplomatskih veza.

Song je rekao da će Kina uložiti zajedničke napore s Hrvatskom kako bi se osnažila i proširila bilateralna suradnja.

Song je u četvrtak pristigao u Zagreb u trodnevni posjet Hrvatskoj.

Izvor:croatian.cri.cn