Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Josip Leko: "Kina će poticati svoja poduzeća na investiranje u Hrvatsku

Josip Leko: "Kina će poticati svoja poduzeća na investiranje u Hrvatsku


KINA je zainteresirana za ulaganja u šesnaest zemalja srednje i istočne Europe, među njima i u Hrvatsku, a hrvatska bi strana trebala izvijestiti kineske poduzetnike o projektima koji su isplativi za ulaganja, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog sabora nakon sastanka njegova predsjednika Josipa Leke s kineskim

KINA je zainteresirana za ulaganja u šesnaest zemalja srednje i istočne Europe, među njima i u Hrvatsku, a hrvatska bi strana trebala izvijestiti kineske poduzetnike o projektima koji su isplativi za ulaganja, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog sabora nakon sastanka njegova predsjednika Josipa Leke s kineskim izaslanstvom.


Leko je razgovarao s izaslanstvom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine koje predvodi Sun Zhengcai.

Sun je ocijenio "kako ulazak Hrvatske u EU pruža mogućnosti za bolju gospodarsku suradnju. Naglasio je kako Kina želi investirati u 16 zemalja srednje i istočne Europe koje vidi kao most za 'put svile 21. stoljeća'". Dodao je kako će "Kina poticati svoja poduzeća na investiranje u Hrvatsku, napomenuvši kako je potrebno da hrvatska strana informira kineske poduzetnike o projektima koji su isplativi za ulaganja", kaže se u priopćenju.

Leko, koji je naglasio kako "Hrvatska podupire miroljubivu kinesku politiku kao i 'politiku jedne Kine'" izrazio je nadu da će se "dobri politički odnosi Hrvatske i Kine odraziti i na gospodarstvo, te je pozvao kineske tvrtke da investiraju u Hrvatsku", dodaje se.

Izvor: index.hr