Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Još jedan uspjeh Pomorskog trening centra iz Boke

Još jedan uspjeh Pomorskog trening centra iz Boke


Još jedna potvrda da je Pomorski trening centar “Azalea” u Bijeloj jedan od najboljih u ovom dijelu svijeta stigla je od menadžmenta novoformirane kompanije “China Energy Ship management” (CESM) iz Hong Konga, koja je u Boku Kotorsku poslala svoj top-menadžment na dvonedjeljni kurs za upravljanje tankerima z

Još jedna potvrda da je Pomorski trening centar “Azalea” u Bijeloj jedan od najboljih u ovom dijelu svijeta stigla je od menadžmenta novoformirane kompanije “China Energy Ship management” (CESM) iz Hong Konga, koja je u Boku Kotorsku poslala svoj top-menadžment na dvonedjeljni kurs za upravljanje tankerima za prevoz prirodnog tečnog gasa (LNG).

Među šest polaznika kursa je i generalni direktor CESM-a, te tri glavna inspektora ove kompanije, koji će raspolagati flotom od osam DFDE (dual fuel diesel electric) LNG tankera, pojedinačnog kapaciteta po 175 hiljada kubika.

Uz njih, obuku u Bijeloj prolaze i dva profesora Pomorskih Univerziteta u Šangaju i Dalianu, na kojima godišnje studira preko 30 hiljada studenata.

Klijenti iz Kine u Bijeloj slušaju dvonedjeljnu nastavu i prolaze praktičnu obuku na simulatorima u sklopu standardnog kursa za upravljanje LNG tankerima koji je, odobren od strane SIGTTO-a -Međunarodnog udruženja operatera tankera i terminala za gas. SIGTTO verifikovani kursevi organizuju se po standardima industrije koji daleko nadilaze one osnovne što ih traži Međunarodna pomorska organizacija IMO, a u ovom dijelu Evrope nudi ih samo Pomorski trening centar “Azalea” u Bijeloj.

“Ovaj kurs osmišljen je da polaznike upozna sa svim aspektima rada na LNG tankerima, konstrukcijom i tehničkim karakteristikama tih brodova, sigurnošću LNG tankera, osobinama gasa kao brodskog tereta i opasnostima koje on nosi sa sobom, procedurama ukrcaja i iskrcaja tereta i upotrebe tehničke opreme za prekrcaj te vrste tereta. Obuka obuhvata sve procedure od doka do doka, specijalne sisteme za pretvaranje tereta iz gasovitog u tečno stanje i obrnuto, tzv. reliquefaction plant”, različite sisteme propulzije (pogona)- kazao je trening menadžer “Azalee” Srećko Tripović dodajući da je ovaj LNG kurs prepoznat i sertifikovan od strane SIGTTO-a. Isti je rezultat višedecenijskog iskustva i potrebe vlasnika tankera i operatera terminala koji rade sa veoma osjetljivim teretom kao što je prirodni tečni gas.

“Azalea”inače, većinom radi obuke kadrova za potrebe jednog od najvećih svjetskih brodara – japanske korporacije “Mitsui OSK Line” (MOL). Nova kompanija “China Energy Ship Management” iz Hong Konga proizvod je zajedničkog ulaganja MOL-a i američkog petrohemijskog giganta “Exxon Mobil” . Na poslovima transporta prirodnog tečnog gasa sa ogromnih ekspoatacionih polja u južnom Indijskom okeanu, “Papua Nova Gvineja gas project” i “Gorgon”, CEMS će angažovati osam svojih novih LNG tankera koji će iz kineskih brodogradilišta biti isporučeni počevši od 2016. godine, a preko “Azalee” na njima je osiguran posao i crnogorskim pomorcima.

Izvor:vijesti.me